Основният проблем на камерите на смартфоните е работата им с

...
Основният проблем на камерите на смартфоните е работата им с
Коментари Харесай

Как да подобрите работата на камерата на телефона си: това ще ви помогне да правите по-добри снимки

Основният проблем на камерите на смарт телефоните е работата им с малко количество светлина. Следователно нашата съществена задача е да дадем на камерата оптимално количество светлина. Може да се наложи да помислите малко по какъв начин да поставите обекта, само че резултатите ще ви харесат.

Като избършете обектива преди снимане, ще се отървете от фотосите с фини, само че неприятни петна и точки. Ако обичате да пипате телефона си с мазни ръце, тогава този съвет ще ви бъде потребен.

Използвайте физическо нарастване. Как? Много е просто: в случай че би трябвало да увеличите обект, приближете се до него. Това е всичко. В краен случай, в случай че не можете да се доближите до обекта, можете просто да изрежете фотографията в редактора.

Повечето фотографи предлагат да изключите изцяло светкавицата на вашия смарт телефон и да я употребявате единствено като фенерче. Въпреки това, в обстановка, в която би трябвало да извършите фотография на мрачно, светкавицата към момента може да бъде потребна. Просто я поставете в режим “Auto ” и смарт телефонът ще реши по кое време да я включи.

Ако възникне обстановка, в която се съмнявате дали е нужна мълния, тогава най-хубавият избор би бил да извършите две фотоси: едната със мълния, а другата без и по-късно да разберете коя се е получила по-добре.

Разберете настройките. Разбира се, в случай че сте горделив притежател на iPhone, тогава единствената налична за вас конфигурация е да включите/изключите светкавицата. Ако обаче употребявате устройство с Android или странично приложение, количеството от настройки може да ви изнерви. Но ще би трябвало да ги разберете, изключително в случай че желаете да подобрите качеството на фотосите си.

Проверете резолюцията. Повечето смарт телефони ви разрешават да избирате разграничителната дарба на вашите фотоси. Излишно е да споделям, че за най-хубаво качество би трябвало да е оптималната?

Включете стабилизацията на изображението. В множеството случаи актуалните камери сами дефинират салдото на бялото. И това е много положително. Но в обстановка с малко количество светлина е по-добре да го извършите сами.

Експозицията дефинира количеството светлина, което попада в обектива. Струва си да си поиграете сами с тази конфигурация, защото тя мощно зависи от случая. Регулирайте цветопредаването. Ако регулирането на салдото на бялото и експозицията не даде мечтаните резултати, можете да опитате да настроите цветопредаването.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР