Основният проблем е, че , въобще държавата, е практически изцяло

...
Основният проблем е, че , въобще държавата, е практически изцяло
Коментари Харесай

Даниел Стефанов: За избори държавата е зависима от една компания

Основният проблем е, че, изобщо страната, е на практика напълно подвластна от услугите, които дава една компания, съобщи в изявление за БНР специалистът по изборни системи и учител в Нов български университет Даниел Стефанов.
Не приказваме единствено за цената на машините, а за цената, която компанията желае, с цел да поддържа целия избирателен развой, освен това освен на тези избори, добави той.
„ Стигаме досега, в който българската страна не може да направи независимо избори без една съответна частна компания “, разяснява Стефанов. По думите му връзките сред и ЦИК наподобяват много обтегнати.
Стефанов предвижда, че „ частната компания ще получи заплащане покрай това, което желае “, тъй като сега няма рационално решение, което да подсигури както спазването на закона, по този начин и надеждното образуване на парламентарните избори на 11 юли.
е безусловно ненужно и оскъпява фрапантно машинното гласоподаване, счита той.
Първо би трябвало да се реши дали с наличните машини се подсигурява гласуването единствено в България или ще се направи опит да се покрие и гласуването в чужбина с машини, сподели още Даниел Стефанов.
Според него би трябвало да се намерения и за хипотезата да има прекалено много хора пред изборните секции в края на изборния ден.
 Веселин Тодоров от Сиела Норма: На загуба сме, само че ще осъществим поръчката за машините Веселин Тодоров от " Сиела Норма ": На загуба сме, само че ще осъществим поръчката за машините
" Опитах се да схвана по какъв начин и къде е грешката, само че не разбрах. В цената за машините влиза доставка, поддръжка, инсталиране на програмен продукт и прочие..
„ Не е лесна работата на ЦИК, само че най-трудна наподобява работата на гласоподавателите “, акцентира Даниел Стефанов.
Има хора, които явно не са употребявали компютър и подобен вид технологии и те би трябвало да бъдат върнати в изборния развой, безапелационен е специалистът.
„ Най-голямата заплаха е да оставим отвън изборите хората, които не са задоволително софтуерни. Нито един способ за гласоподаване не би трябвало да играе тази роля - на решето и на предел пред гласоподавателите. “
Според Стефанов сега се опитваме с модел на изборна администрация от 90-те години да вкарваме технологии на 21 век.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР