Основният приоритет на управляващите в момента е само това -

...
Основният приоритет на управляващите в момента е само това -
Коментари Харесай

Николай Василев: Сега сме на 32 млрд. лева дълг и вървим към 52 млрд. лева

" Основният приоритет на ръководещите сега е единствено това - раздаваме пари, харчим, усилваме дълга, подвигаме недостига и живеем единствено от актуализация на актуализация ". Това сподели пред БНР Николай Василев, някогашен вицепремиер и някогашен министър на стопанската система. Според него държавните ограничения са " микромерчици ", които са в неверна посока.

Той не изключи вид " през есента парите на държавното управление да свършат и да изискат следващата актуализация на бюджета ". По думите му държавното управление възнамерява за един мандат да усили държавния дълг с още 20 милиарда лв.: " Сега сме на 32 милиарда лв. дълг и вървим към 52 милиарда лв..... В тази връзка нашата компания постави на централно софийско кръстовище така наречен часовник на дълга, какъвто има по целия свят. Той демонстрира, че всяка секунда държавният дълг нараства с 333 лв., което е към 1 милиарда лв. на месец ".

Николай Василев изясни, че от Министерство на културата " евентуално ще бъдат принудени " да махнат това електронно табло от постройката, което той дефинира като политическа офанзива. В предаването " 12+3 " някогашният министър на стопанската система разяснява готовността на България да влезе в еврозоната: " Аз съм " за " влизането в еврозоната. Изостанахме с повече от 10 години. Можехме от дълго време да сме влезнали в еврозоната и да сме не запомнили. Бабини деветини са несериозните мнения, че цените щели да се удвоят след влизане в еврозоната ".

Той беше безапелационен, че " нищо няма да се случи с цените в супермаркетите, в 20 европейски страни не се е случило ". " Ако има политическа воля, ще успеем ", съобщи Василев и изрече мнение срещу осъществяване на референдум за влизане на страната ни в еврозоната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР