Основният приоритет на британския премиер Борис Джонсън е да осъществи

...
Основният приоритет на британския премиер Борис Джонсън е да осъществи
Коментари Харесай

Кралица Елизабет: Топ приоритет на новото правителство е Брекзит на 31 януари

Основният приоритет на английския министър председател Борис Джонсън е да реализира Брекзит на 31-ви януари следващата година и по-късно да контракти съглашение за свободна търговия с Европейския съюз и с други водещи международни стопански системи, съобщи в четвъртък кралица Елизабет, обрисувайки проектите на новото държавното управление на Англия.

На гала във връзка откриването на новия парламент след извоюваните от Консервативната партия на Борис Джонсън общи избори през предходната седмица, Елизабет Втора показа програмата на новото държавно управление.

" Приоритетът на моето държавно управление е да се обезпечи излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз на 31-ви януари ", уточни тя пред членове на горната и долната камара на английския парламент.

" След това моите министри ще търсят бъдещи връзки с Европейския съюз, основаващи се на съглашение за свободна търговия, което е от изгода за цялото Обединено кралство. Те също по този начин ще стартират търговски договаряния с други водещи международни стопански системи ", съобщи кралицата.

Тя удостовери, че министрите ще стартират неотложно търговски договаряния с Европейския съюз и ще работят " наложително за улеснение на договарянията за възобновяване на делегираното държавно управление в Северна Ирландия ". Британската кралица също по този начин загатна, че след Брекзит ще е належащо " да разгледаме по-широките аспекти на нашата конституция: връзките сред държавно управление, парламент и съдилища ".

Кралицата приказва и за Националната здравна работа, акцентирайки, че за пръв път " многогодишно съглашение за финансиране, контрактувано по-рано тази година, ще бъде закрепено със закон ".

Елизабет Втора даде обещание и нови договорености при издаване на визи, които ще подсигуряват бързото влизане в Обединеното кралство на квалифицирани лекари и медицински служащи и добави, че новата имиграционна система, основана на точки, ще приветства задушевно квалифицирани служащи от целия свят, които да допринесат за стопанската система на Обединеното кралство.

" Моите министри ще търсят консенсус сред обособените партии по оферти за дълготрайна промяна на обществените грижи ", сподели кралицата, обещавайки, че държавното управление ще се ангажира и със обективна правосъдна система и че новите закони за наказание ще подсигуряват, че множеството съществени извършители и терористи ще лежат по-дълго в ареста.

" Моето държавно управление ще работи в тясно съдействие с интернационалните сътрудници, с цел да помогне за решаването на най-сложните въпроси на интернационалната сигурност и за поощряване на мира и сигурността в международен мащаб. То ще застане твърдо против тези, които заплашват полезностите на Обединеното кралство ", заключи кралица Елизабет Втора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР