Основният подизпълнител на Meta за модериране на съдържание в Африка,

...
Основният подизпълнител на Meta за модериране на съдържание в Африка,
Коментари Харесай

Подизпълнителят на Meta за модериране на съдържание в Африка спира дейността си

Основният подизпълнител на Meta за модериране на наличие в Африка, Sama, разгласи по-рано във вторник закриването на своето звено за модериране на наличие в своя център в Кения, базирайки се на нуждата от усъвършенстване на бизнес интервенциите, съобщи.

Това идва месеци откакто Сама и Мета бяха съдени в източноафриканската страна за употреба и разтрошаване на синдикатите и единствено седмици след друго дело, призовало Мета да усили потенциала си за модериране на наличие в Кения.

След известието от Sama, 200 чиновници, представляващи 3% от екипа му, ще бъдат освободени, защото компанията напуща услугите за обзор на наличието.

От модераторите на Sama се изискваше да пресеят изявленията в обществените медии на всичките му платформи, в това число Фейсбук, с цел да отстранен тези, които правят и поддържат ненавист, дезинформация и принуждение.

„ Настоящият стопански климат изисква по-ефективни и рационализирани бизнес интервенции “, сподели Сама, според доклад на Financial Times, в който се споделя, че колосът на обществените медии е сключил контракт с основаната в Люксембург Majorel, с цел да запълни празнината.

Решението за преустановяване на контракта на Мета, който изтича в края на март, идва месеци след завеждане на дело от Даниел Мотаунг, южноафриканец и някогашен модератор на наличието на Сама, в Кения предходната година, обвиняващ двете компании в насилствен труд и човешки трафик, несправедливи трудови връзки, раздробяване на профсъюзи и непредоставяне на стратегия за „ съответно “ психологично здраве и психосоциална поддръжка.

Решението на Сама идва и в миг, когато Мета е изправена пред друго правосъдно дело в Кения за изказвания, че колосът на обществените медии не е приложил задоволително ограничения за сигурност във Фейсбук, което от своя страна подхранва спорове, довели до смъртни случаи, в това число на 500 000 етиопци по време на неотдавна завършилата Тиграйска война.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР