Основният отговорен, че отиваме на избори е . Те прекъснаха

...
Основният отговорен, че отиваме на избори е . Те прекъснаха
Коментари Харесай

Доц. Смилов: Три са мотивите, които накараха ГЕРБ да поиска предсрочни избори

Основният виновен, че отиваме на избори е. Те прекъснаха договарянията с претекста, че министър Калин Стоянов е препъни камъка. Винаги сега, в който се стигаше до сключване на съглашение за промени, се стигаше до нещо, което прекъсваше договарянията.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ политологът доцент Даниел Смилов, който разяснява последните политически събития в страната. 

" Три са претекстовете, които накараха  да изиска предварителни избори. Първият е, че те чакат да реализират по-добри резултати, което има някакъв късмет да е правилно. Вторият е, че в идващите три-четири месеца се отсрочват всевъзможни промени, което е безусловно правилно. Третият мотив е " изпирането " на Борисов, само че тук калкулацията може да излезе неверна. Статуквото сега напълно е на страната на и Движение за права и свободи и те желаят да го задържат. Конституционните проемни имат твърда логичност. Ние сме парламентарна република, а президентът имаше прекалено много власт чрез служебното държавно управление. Сега нещата се връщат към нормалността. Държавата има огромен проблем и би трябвало да го реши. Говоря за корупцията на всички равнища. Въпросъ е има ли благосклонност за справяне с този проблем. и Движение за права и свободи работят по метод, по който очевидно желаят да отсрочат решаването на корупционните проблеми. Това може да им изиграе неприятна смешка, тъй като е доста очевидно и хората схващат ясно нежеланието им да се промени нещо. Аз не мисля, че въпросът за нови договаряния сред и ПП-ДБ е решен и след изборите те незабавно ще седнат на една маса. Всичко ще зависи от резултатите на предварителните избори и подписването на ясни, точни и съответни съглашения за промени ", добави доцент Смилов. 

Заедно с него посетител в студиото беше и политологът Цветанка Андреева. " Никой нямаше интерес от предварителни избори. желаеха 50% от министрите, а ПП-ДБ желаеха да запазят контрола от първите 9 месеца на ръководството. Опитът на ПП-ДБ да си подсигурява 50% от назначенията в регулаторите не дава отговор на тяхната електорална поддръжка. Не може да искаш 50%, когато имаш 18-19% поддръжка на изборите. Не мисля, че сега биха се радвали, че служебният кабинет е надали не техен. В предизборната акция най-трудно ще е на някогашните сътрудници в ръководството. И двете страни не изключиха договарянията след предварителните избори. и ПП-ДБ ще би трябвало да внимават да не си нанесат огромни политически контузии, с цел да могнат да седнат още веднъж на масата за договарянията, само че въпреки това ще би трябвало и да се покажат пред гласоподавателите си ", сподели Андреева. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР