Основният ми приоритет е модернизацията на Българската армия, каза пред

...
Основният ми приоритет е модернизацията на Българската армия, каза пред
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Чакаме и Конгреса на САЩ да ни разреши, за да купим Страйкър

Основният ми приоритет е модернизацията на Българската войска, сподели пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев във връзка информацията, че Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуалната продажба на България на бронетранспортьори „ Страйкър “ (Stryker) за 1,5 милиарда $.

Това е оптималното количество техника и оптималната цена, за която може да се приказва в този план, сподели министърът.

Очакваме доста скоро група от американска страна, която да прегледа всичко, което заявяваме, да има изясненост ще желаеме ли още нещо или ще се откажем от нещо, и единствено тогава ще бъде избрана крайната цена и съставът на този план, изясни Тагарев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Процедурата е стартирала през май. Тогава е изпратено питане до Съединени американски щати с съответни условия и параметри. От американска страна евентуалната продажбата е утвърдена и от Пентагона, и от Държавния департамент. От тяхна страна следва да стигне до Конгреса, тъй като единствено той може да даде окончателното утвърждение за договорката. ”

На 1 септември Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуалната продажба на България на бронетранспортьори „ Страйкър “ (Stryker) за 1,5 милиарда $, заяви Пентагонът, представен от Ройтерс.

Продажбата на съюзничката от НАТО България ще се състои от 183 машини от разнообразни модификации на вида „ Страйкър “, в това число за транспорт на пехота, командни машини и машини за здравна евакуация, уточни американското министерство на защитата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР