Основният интерес на страната е бързо влизане в Еврозоната. Това

...
Основният интерес на страната е бързо влизане в Еврозоната. Това
Коментари Харесай

Финансист: България губи, че не е в Еврозоната

Основният интерес на страната е бързо влизане в Еврозоната. Това мнение показа финансовият специалист Кольо Парамов, представен от Българска телеграфна агенция.

 „ В най-благоприятен проект това може да се случи до края на 2019 година, а при положително стичане на събитията - още първоначално или средата на идната година ”, уточни той.

Действието на Валутния ръб стопира стопанската система ни през последните няколко години. За неговото поддържане ние държим запас от 22 - 24 милиарда лв., които не работят за нашата страна.

Страната ни не се употребява от опциите за финансиране на Европейската централна банка и по тази причина тук се заплащат високи лихви по заемите. Докато нашите ипотечни заеми са с лихви от 4,5 - 7,5%, то във Англия заплащат лихви от 1,25 на 100, а в Германия 1,75 на 100, сподели Парамов.

„ През последните години дадохме опция на 73 компании за бързи заеми да създадат невероятни облаги на гърба на българина, а в същото време в банковата система има доста свободни пари ”, уточни той.

„ С влизането в Еврозоната ще изравним опциите за вътрешно кредитиране, което ще даде подтик на стопанската система ”, уверен е Парамов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР