Основният фокус на тази пленарна сесия ще бъдат 13 законопроекта,

...
Основният фокус на тази пленарна сесия ще бъдат 13 законопроекта,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако сме дисциплинирани, ще си изпълним ангажиментите към избирателите

Основният фокус на тази пленарна сесия ще бъдат 13 законопроекта, свързани с Плана за възобновяване и резистентност и Шенген. Това сподели в Народното събрание Кирил Петков, съпредседател на парламентарната група на " Продължаваме Промяната – Демократична България ". Той разяснява вчерашната среща с представителите на ГЕРБ-СДС и провелия се председателски съвет.

Сред главните цели Петков открои приемането на антикорупционното законодателство и приемането на Закон за противопоставяне на корупцията и отнемане  на нелегално добитото имущество, законодателство против прането на пари и промени в Закона за правосъдната власт, свързани с опцията за следствие на основния прокурор.

Всички тези закони, които общо са 13, са с две цели – Шенген и Плана за възобновяване и резистентност, означи Петков и добави, че проектът в действителност е съществена мярка бюджетът да бъде изпълнен.

" Ако имаме дисциплинираност всички партии, тези цели ще ги следваме един след различен, тъй че преди да влезем в локалните избори всичко това да бъде приключено и да знаем, че България за тази година си е изпълнила уговорките към външните сътрудници и към нашите гласоподаватели ", съобщи Петков.

Вчера имахме полемика с ГЕРБ, тъй че главните две партии са безусловно съгласни с тези цели, добави той. Доколкото знам, Движение за права и свободи също са дали своето единодушие, означи Петков и добави, че за тези съществени цели на председателски съвет не е имало никакво опониране.

Имаме доста ясни цели за това какво би трябвало да се случи и се веселя, че с другите партии ги коментирахме и тези цели ще бъдат главният фокус на тази пленарна сесия, съобщи Петков.

Нашата работа в кабинета е да си изпълняваме управническата стратегия. Дали е устойчиво или несигурно ръководството, зависи от полемиката вътре в Народното събрание. Това разяснява в Народното събрание министър-председателят Николай Денков.

" Това, което мога да кажа, е, че съм благополучен с хората, които вземат участие в кабинета. Всеки от тях е специалист, всеки от тях е отдаден на работата, която желае да свърши. От наша страна всичко е устойчиво ", увери Денков.

Най-важните задания, която имаме да свършим дружно с хората, които поддържаха държавното управление - това е смяната в Конституцията, смяната в антикорупционния закон, цялостната правосъдна промяна. Имаме тежки задания, които дружно би трябвало да осъществим, добави той и засяга промени в Закона за енергетиката, уговорките, свързани с енергийния преход, териториалните проекти.

Когато минат тези задания, когато имаме позитивен резултат, тогава бих могъл да кажа, че вярвам, разяснява министър-председателят въпроса с доверието си в сътрудниците от ГЕРБ-СДС.

Аз постоянно съм казвал, че съм сдържан оптимист, до момента в който мога да си правя работата, ще я правя, добави Денков. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР