Основният доставчик на Stellantis, Volkswagen, Tesla и Ford - компанията

...
Основният доставчик на Stellantis, Volkswagen, Tesla и Ford - компанията
Коментари Харесай

Голям доставчик на Volkswagen, Tesla и Ford съкращава 10 000 служители в Европа до пет години

Основният снабдител на Stellantis, Volkswagen, Tesla и Ford - компанията Forvia възнамерява да редуцира до 10 000 работни места в Европа през идващите пет години. Компанията създава интериори, изпускателни системи, фарове и друго съоръжение за коли.

Тази вест идва на фона на друга, че огромният авто снабдител Continental редуцира работната си мощ със 7 150 работни места, предава Elektrek.

Осмият по величина авто снабдител в света Forvia, съобщи, че възнамерява да понижи своята работна мощ от 75 500 души с 13%, в това число редуциране на работни места в дъщерната компания Hella, която създава осветяване и други елементи за коли. Това е част от новия проект, наименуван " EU-Forward " за понижаване на разноските и повишение на конкурентоспособността.

За 2023-а Forvia регистрира продажби от 27,25 милиарда евро, а година по-рано те бяха 24,57 милиарда евро. Forvia се върна към облага след COVID-19, само че остава задлъжнял.
 Шефът на Volkswagen: Вече не сме конкурентоспособни
Шефът на Volkswagen: Вече не сме конкурентоспособни

VW възнамерява съкращения на работни места, с цел да бъде в крайник с водачите при електрическите автомобили

Предполага се, че ходът е част от проект за понижаване на зависимостта от Китай, където компанията прави 27% от продажбите си и по-голямата част от облагите си, се споделя в отчета.

Компанията разгласи че ще редуцира работни места в цяла Европа, а точно във Франция, Германия, Полша, Испания и Чехия. " Това ще засегне всички местоположения, само че не по еднакъв метод ", сподели финансовият шеф на Forvia Оливие Дюран. " Имахме спад на европейския пазар и не виждаме вероятен прогрес в кратковременен или средносрочен проект. Имаме редица обекти, които не работят на цялостен потенциал. "

Планът " EU-Forward " ще концентрира и върху ускоряването на внедряването на изкуствен интелект, усъвършенстването на вложенията и разноските за научноизследователска и развойна активност и създаването на нови технологии.

За тази година Forvia си слага за цел продажби сред 27,5 и 28,5 милиарда евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР