Основните теми, които се дискутират в политически план на срещите

...
Основните теми, които се дискутират в политически план на срещите
Коментари Харесай

Цветанов във Варна: Залагаме на сериозни хора, съпричастни към каузата за реална промяна!


" Основните тематики, които се дискутират в политически проект на срещите ни в страната, са идните избори. Коментираме политическата обстановка и готовността на " Републиканци за България " за присъединяване в изборния интервал.

За огромно страдание невъзможността да се образува държавно управление даде едни къси периоди както за разбор, по този начин и за подготовка за идните избори и това, което видяхме в 45-я парламент е фактът, че тези партии, които заявяваха, че ще бъдат опция, образуваха парламентарно болшинство, само че не съумяха да излъчат държавно управление, с което потвърдиха, че не могат да бъдат опция на това статукво, което всички ние искахме да бъде преодоляно.

Това, което ние вършим в " Републиканци за България " е да заложим на съществени хора, които имат концепцията и са част от една идея за една действителна смяна. Отчитаме обстоятелството, че в предходните избори за 45-ти парламент периодите за основаване на партията бяха доста къси. Предоверихме се на доста хора, които смятахме, че ще бъдат част от тази смяна, само че се оказа, че нямаха нужния капацитет за построяването на един уред от хора, съидейници, структури, които да бъдат самодейни за привличането на наши евентуални членове и симпатизанти. 

Не ни стигна времето да представим секторните политики. Не успяхме да създадем разпознаваеми новите лица, които влизат в политиката. Защото в случай че приказваме в народен проект, не мога да подмина Горан Благоев, един заслужен публицист, един Христо Казанджиев, който е енергиен специалист, Стефан Дойкин, финансист, който е работил в Световната банка, в Европейската комисия и други виновни хора. Сега задачата ни е да надградим структурите ни и да отстраним грешките и слабостите, които сме допускали преди този момент.

Акцентираме върху това да представим народен план, който да бъде виновен, само че в същото време да имаме дълготрайната визия за присъединяване в политиката. 

Много са тези, които сега предлагат да има кавги, тъй като хората обичат свадите. Искат да има някаква страст. Политиците загърбиха значимото, което би трябвало да вършат, когато бъдат определени. Те би трябвало по този начин да приказват, че не да разделят обществото и нацията, а да търсят пресечни точки, за да обединим напъните си за политики, които имат опция да оказват помощ на хората и на бизнеса. 

Всеки говореше за актуализация за пенсиите, само че никой не говореше за това, че би трябвало да се направи актуализация на бюджета. 

Трябва да се понижи тази принуда, която има от време на време от административната конструкция на страната върху бизнеса. 

Надявам се, че сега изборите ще бъдат по-честни от предходните. С въвеждането на машинното гласоподаване ще бъде лимитирана опцията за пазаруването на корпоративния избор, макар че машинното гласоподаване не се ползва на никое място в Европейски Съюз. 

" Републиканци за България " понесоха най-големия негатив от метода, по който бяха извършени изборите и бяха регистрирани гласовете на хора, дали своят вот за нас. 

В политиката би трябвало да уважаваме непознатото мнение, само че не и да чертаем такива червени линии, че да не можем да си приказваме в българския парламент. Българският парламент е мястото, където суверена изпраща своите представители, минали над 4% преграда. Там е мястото, където политиците, дали се харесват или не, би трябвало да намерят общия език по секторните политики. Трябва да има действителен парламентарен надзор, с цел да се избегнат тълкования и чуване единствено на едната страна. Институционалното почитание, координацията и разделянето на управляващите са значителен детайл от демократичното общество и правовия ред ", разяснява за медията ни Цветан Цветанов.

Какво още показа той с членове на структурата от Варна и областта-вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР