Основните производители на автомобили в САЩ продължават да държат на

...
Основните производители на автомобили в САЩ продължават да държат на
Коментари Харесай

Автомобилните гиганти в САЩ няма да отлагат рестарта на производството

Основните производители на коли в Съединени американски щати не престават да държат на по-бързите си проекти за рестартиране на производството идващия месец, макар насоките на президента Доналд Тръмп общественото разграничаване да продължи и през април.

Ford, Fiat Chrysler, Toyota и Honda стоят зад проектите си, а ръководителите показват пред CNBC, че обстановката се следи и прави оценка непрекъснато.

Гигантите ще могат да отворят още веднъж заводи макар насоките на Тръмп, тъй като те са единствено насоки. Федералното държавно управление разчита на щатите да извършват личните си наредби за ограничение или възбрана на интервенциите в автоиндустрията, както и да дефинират дали те приспадат към категорията " основни бизнеси ".

Към понеделник 35 щата са вкарали в действие нареждания за " оставане вкъщи " или " осъществяване единствено на главен бизнес ", които засягат 231 милиона души или 70% от популацията на Съединени американски щати. Данните са на J.D. Power. Тези рестрикции покриват хъбове за произвеждане на коли в Средния Запад, в това число Мичиган, Охайо и Индиана.
 Автомобилните производители в Съединени американски щати удължават прекъсването до април
Автомобилните производители в Съединени американски щати удължават прекъсването до април

Гигантите са слаби пред разпространяването на ковид

Ford

Миналата седмица Ford разгласи проекти за рестартиране на производството в основни американски фабрики на 14 април, което със седмица след декларираните проекти за отчасти обновяване на интервенциите в цех в Мексико. Намеренията на компанията към този момент остават същите.

" Ние продължаваме да оценяваме публичните здравни условия и готовността на доставчиците и ще поправяме проектите си, в случай че това е належащо ", уточни представителят на Ford Кели Фелкер.

Fiat Chrysler

След известието на Ford, Fiat Chrysler също съобщи, че се планува седалището на компанията в Мичиган и заводите в Съединени американски щати и Канада да останат затворени до 14 април. Рестартирането на производството ще зависи от другите инструкции на управляващите.

Все отново представителят на Fiat Chrysler Джоди Тинсън ясно съобщи, че обстановката се следи и проучва непрекъснато.

Подтикнати от работническия съюз United Auto Workers, Ford, Fiat Chrysler и General Motors оповестиха на 18 март проекти за краткотрайно затваряне на заводите си поради ковид. Други автопроизводители също прекратиха производството поради държавните ограничавания.
 General Motors понижи с 20% заплатите на чиновниците си
General Motors понижи с 20% заплатите на чиновниците си

Мярката е краткотрайна, поради пандемията от ковид

GM

GM не разгласява нови данни по отношение на проектите за евентуално рестартиране на американските си индустриални интервенции. Говорителят Джим Кейн съобщи през вчерашния ден, че позицията на компанията не се е трансформирала от предходната седмица.

" Ситуацията е тежка и може да се трансформира седмица за седмица. Понастоящем нямаме твърдо връщане към работните дати ", споделиха тогава от компанията.

Toyota

Според представителя на компанията рекомендациите на Тръмп за удължение на ограниченията за обществена дистанцираност не трансформират проектите на колоса за обновяване на производството в своите фабрики на 20 април.
 Volkswagen не чака автомобилният пазар да се възвърне по-рано от лятото
Volkswagen не чака автомобилният пазар да се възвърне по-рано от лятото

Компанията обмисля и нови правила, с цел да подсигурява, че служащите във фабриката работят на безвредно разстояние

Honda, Volkswagen, Nissan, Tesla

Honda удостовери в понеделник, че проектът за рестартиране на производството на 7 април остава неизменен.

Volkswagen, Nissan Motor и Tesla към момента не са излезли с нови позиции по въпроса. Компаниите не са дали отговор и на запитването за коментар от създателите на CNBC.

На 20 март Tesla съобщи, че след 3 дни ще приключи интервенциите в главния си цех в Съединени американски щати - този във Фремонт, Калифорния. Седмица по-късно Tesla заяви, че се постанова да редуцира 75% от чиновниците си в завода в Невада.

Миналата седмица от Volkswagen показаха, че чакат да възобновят производството си в завода в Тенеси в неделя, 5 април. Съоръжението спря произвеждане на 21 март.

Nissan също по-рано този месец разгласи, че възнамерява краткотрайно да спре произвеждане в Съединени американски щати - от 20 март до 6 април. Няма данни за удължение на този интервал.
 Tesla редуцира 75% от чиновниците си в Невада
Tesla редуцира 75% от чиновниците си в Невада

Партньорът на компанията в щата - Panasonic, ще спрат производството в завода

Намеренията на фирмите за обновяване на произвеждане допустимо най-скоро обаче може да се харесат на президента Тръмп макар рекомендациите му. По-рано през месеца той пожела по-бързо да отстрани тежките здравни ограничавания, опасявайки се от икономическа злополука преди президентските избори в страната през ноември.

Целта на Тръмп е стопанската система на Съединени американски щати да е на крайник до Великден, с цел да се облекчи финансовата болежка, породена от невижданото прекъсване на националната стопанска система. Скокът на безработните е огромен. Фондовата борса е срината. А брутният вътрешен артикул - най-широката мярка на една стопанска система - евентуално ще претърпи исторически провал.

Въпреки това отварянето на американския бизнес след няколко седмици може да има противоположен резултат - това може да постави основите за повтаряне на Голямата меланхолия, написаха тогава създателите на CNBC.
 Може ли Тръмп да докара Съединени американски щати до новата Голяма меланхолия?
Може ли Тръмп да докара Съединени американски щати до новата Голяма меланхолия?

Тръмп желае да разсъни стопанската система на страната до Великден
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР