Основните криптовалути, като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), отбелязаха спад

...
Основните криптовалути, като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), отбелязаха спад
Коментари Харесай

Ето как реагираха двете най-големи криптовалути след срещата на FOMC

Основните криптовалути, като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), означиха спад след изказването на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл, че не планува понижаване на лихвените проценти преди идната среща на Федералния комитет по интервенциите на открития пазар (FOMC), планувана за март.

Преди изказването на Пауъл някои пазарни анализатори предвидиха евентуално намаляване на високолихвените проценти. Неочакваните забележки на Пауъл обаче оказаха доста влияние върху пазара.

Въпреки че по-ранните прогнози съвпадаха с решението на Федералния запас да резервира лихвените проценти непроменени, изказването на Пауъл опонираше на упованията. Политическият екип на Фед резервира диапазона на лихвените проценти на 5.25% до 5.50%.

По време на брифинг за пресата онлайн, Пауъл изясни прогнозата с облекчаването на инфлацията през последната година, която макар подобрението остава над целевата стойност от 2%. Пауъл акцентира нуждата от устойчиви доказателства, че инфлацията се движи към задачата си.

Реакцията на пазара на изказването на Пауъл акцентира внимателната позиция на вложителите. Ако Пауъл беше загатнал за понижаване на лихвените проценти, цените може би щяха да се покачат внезапно.

Анализирайки дневния таймфрейм на BTC/USD, балансовият размер (On Balance Volume – OBV) сподели спад, което сочи към предпазливостта на вложителите към Биткойн .

По-нататъшен спад на OBV може да подскаже липса на напън за покупки, което евентуално може да докара до спад на BTC под $42,000. 9-ЕМА и 20-ЕМА демонстрираха консолидация, което допуска, че BTC може да се търгува сред $41,826 и $43,217.

ETH отразяваше придвижването на цената на Биткойн. Индикаторът за натрупване/разпределение (A/D) по това време предполагаше закъснение на покупките на ETH. Въпреки това той не предполагаше безусловно доста систематизиране на алткойна.

Подобно на BTC, RSI на дневната графика на ETH удостовери дефицита на поръчки за покупка. При мощно бичи сюжет ETH може да се изкачи назад над $2,300. Въпреки това, в случай че лихвените проценти останат непроменени до март, може да има низходящ напън върху цената на ETH.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР