Основните конкуренти на Tesla на китайския пазар вече успяха да

...
Основните конкуренти на Tesla на китайския пазар вече успяха да
Коментари Харесай

Tesla намалява доставките на електромобилите в Китай с 15% и повишава цените на Model S и Model X

Основните съперници на Tesla на китайския пазар към този момент съумяха да отчетат резултатите от април. BYD предишния месец продаде 104 364 “чистокръвни “ електрически автомобили на родния пазар, а компанията на Илон Мъск понижи доставките с 14,7% по отношение на март до 75 842 броя. Тази седмица Tesla също увеличи цените на Model S и Model X в Китай на $2750.

Tesla внася тези електрически автомобили в Китай от Съединените щати, което в допълнение лимитира способността ѝ да понижи цената им за китайските клиенти. Припомняме, че след поредност от понижения на цените за по-масовите Model 3 и Model Y, които също се сглобяват в Шанхай, компанията при започване на този месец увеличи цената им с $289 в Китай и $250 в Съединени американски щати. През втората половина на април компанията към този момент увеличи цените на Model S и Model X в Съединени американски щати, тъй че повишаването в Китай през месец май до известна степен е синхронизирано с дейностите на компанията на американския пазар.

Ако Tesla поредно понижи доставките на електрически автомобили за китайския пазар с съвсем 15% през април, тогава в съпоставяне със същия месец на предходната година е подходящо да се приказва за 50-кратно нарастване на размерите на продажбите, защото тогава предприятието в Шанхай беше съвсем изцяло спряло заради локдауна в този китайски град. Това не му попречи да се трансформира в най-големия индустриален обект на Tesla в света. Сега тук могат да се създават до 750 000 електрическия автомобил годишно, а за компанията заводът в Шанхай е най-големият експортьор на електрически автомобили от тази марка.

Покачването на цените явно няма да добави известност към електрическите автомобили на Tesla на китайския пазар, само че някои локални производители, като NIO, са доста спокойни за обстановката, защото спрямо американския съперник, те оферират по-широка гама от модели с по-богат интериор и функционална плътност, а китайските марки също са по-добре приспособени към желанията на локалните клиенти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР