Основните елементи на съветския герб - сърп и чук -

...
Основните елементи на съветския герб - сърп и чук -
Коментари Харесай

Премахнаха сърпа и чука от паметника Родината майка в Киев

Основните детайли на руския герб - сърп и чук - бяха демонтирани от щита на монумента " Родината майка “ в Киев, оповестяват украински Telegram канали.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11344
Работниците са приключили демонтажа на руския герб и към този момент могат да стартират по-нататъшна работа. Самото разглобяване е разказано като " краят на една епоха “.

След 2015 година в Украйна в границите на така наречен декомунизация се появи концепция гербът на Съюз на съветските социалистически републики да бъде сменен с тризъбец, съответстващ на изображението на държавния герб на страната. Работата бе неведнъж отлагана заради високата цена и опасенията, че премахването на герба ще компрометира стабилността на статуята.

На 13 юли т.г. Държавният инспекторат по архитектура и градоустройство на Украйна издаде позволение за започване на работа. Демонтираният герб ще се съхранява в Музея за история на Украйна през Втората международна война, напомня " Фокус ".

Монументалната статуя " Родината майка "  се намира на десния бряг на Днепър. Открита е по време на честването на Деня на успеха през 1981 г. Паметникът се смята за най-високият в Европа - височината му с пиедестала е 102 метра. Той съставлява скулптура на жена, която държи меч в едната ръка и щит с герба на Съюз на съветските социалистически републики в другата. По плана е работил руският ваятел Евгений Вучетич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР