Основните боеве в Украйна продължават да се водят на източния

...
Основните боеве в Украйна продължават да се водят на източния
Коментари Харесай

Руснаците напредват към Славянск, ракети по Кривой Рог, взрив в Херсон

Основните боеве в Украйна не престават да се водят на източния фронт. Руската войска се пробва да напредне на юг от Изюм към Славянск с вярата да затвори Северодонецк от север и от юг.

Украинските войски контраатакуват северно от Изюм с вярата да отклонят вниманието на съветските елементи от тази офанзива, настояват западни анализатори и разследващи отчети.

За ракетен обстрел на руската войска по Кривой Рог и Харковска област оповестиха украинските управляващи. По предварителна информация има жертви. Според Валентин Резниченко, началник на регионалната администрация на Днепропетровск, двама души са били ранени.

Тази нощ противовъздушната защита на Одеска област е отбила офанзива и на две крилати ракети, заяви по-рано денем представителят на районната военна администрация Серхий Братчук. По негова информация територията на Одеса е атакувана от окупирания Крим

Руското министерство на защитата не заяви за ударите в Одеска област в събота.

УНИАН оповестява и за гърмеж в окупирания Херсон на улица " Сенявин ".

Взривното устройство е било прикрепено и е избухнало в автомобила Audi, на началника на Службата за осъществяване на наказванията в Херсонска област Евгений Соболев. Според локални медии водачът е оживял, а преминаващ велосипедист е бил ранен. Според РИА Новости Соболев е в болница с пострадвания, само че и животът му не е в заплаха.

Президентът Владимир Зеленски посети Николаев в Южна Украйна. От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари украинският президент рядко пътува отвън Киев. Според уеб страницата на институцията Зеленски е разгледал административната постройка в Николаев, потърпевша от ракетен обстрел, и е посетил локална болница.

" Нашият Николаевски район. Среща по значими районни въпроси. Обсъдихме положението на стопанската система, възобновяване на водоснабдяването и обстановката в селското стопанство. Специално внимание беше отделено на заканите от сушата и морето. Не спирайте да работите за успеха на Украйна ", се споделя в изказването на Зеленски.

Преди няколко дни вследствие на ракетен обстрел бе изпепелен огромен склад за зърно в черноморското пристанище Николаев. В петък пък при ракетната офанзива починаха 37 души, бяха развалени четири жилищни здания и гражданска инфраструктура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР