Основни за домашно лечение на COVID-19 пристигат у нас по

...
Основни за домашно лечение на COVID-19 пристигат у нас по
Коментари Харесай

Българи поръчват чрез куриер лекарства от съседни държави

Основни за домашно лекуване на COVID-19 идват у нас по пощальон от Гърция и Турция. Това демонстрира инспекция на “ “ в обществените мрежи. Причините за интернационалното извършване на покупки на медикаменти са две – у нас постоянно липсват съществени лекарства, а също така цените им в прилежащите страни са много по-ниски, даже като прибавим и цената на куриера.
Още преди две седмици стана ясно, че някои от най-често употребяваните групи медикаменти за лекуване на ковид в домашни условия изчезват бързо от аптечната мрежа. Проблемът пристигнал от страха на хората, че таблетките ще изчезнат от фармацевтичните хранилища и по тази причина се презапасявали, заключи тогава здравният министър проф. Костадин Ангелов.
 Търговците на едро подсигуряват запълване на неналичията от медикаменти на пазара Търговците на едро подсигуряват запълване на неналичията от медикаменти на пазара
В последните седмици се следи доста търсене на търсенето и потреблението на избрани лекарствени артикули и на хранителни до...
Въпреки че на съвещание през вчерашния ден в Министерски съвет, на което, че е направено нужното, с цел да бъдат обезпечени най-необходимите лекарства, включително и посредством спомагателен импорт, се оказа, че групи във Фейсбук към този момент са организирали трансгранична търговия, които да доставят най-нужното.
Оскъпяване на продуктите няма, купувачът поема в допълнение само цената на куриерската услуга. За да е по-евтино пък, самите аптекари оферират медикаментите да се пращат с обща поръчка за подобаващ град. Цените на антикоагулантите и антибиотиците зад граница също са по-различни от България – най-често са в пъти по-ниски. Така да вземем за пример един от най-често публикуваните антибиотици за лекуване на ковид у нас коства над 18 лева, до момента в който в прилежаща Сърбия цената му е към 6 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР