Основни училища в Шотландия останаха затворени днес, след като учителите

...
Основни училища в Шотландия останаха затворени днес, след като учителите
Коментари Харесай

Стачка остави затворени основни училища в Шотландия

Основни учебни заведения в Шотландия останаха затворени през днешния ден, откакто учителите започнаха стачка за заплащането.

Преговорите в понеделник сред профсъюзите и представители на шотландското държавно управление се провалиха и по този начин се стигна до стачката.

В сряда е планувана стачка на учителите и в междинното обучение.

Синдикатите обявиха, че не престават да се надяват на намиране на решение преди стачките да ескалират идната седмица. Те отхвърлиха направеното предложение за нарастване на заплатите с 5% и упорстват за 10-процентно нарастване. Последната оферта съдържаше нарастване със 6,85% за най-нископлатените.

Очаква се стачките да доведат до затваряне на съвсем всички учебни заведения.

Генералният секретар на профсъюза Шотландски институт за обучение Андреа Брадли съобщи, че остава отворена за договаряния когато и да е, само че единствено доста усъвършенстване на офертата от шотландското държавно управление и работодателите може да докара до преустановяване на трудовия спор.

Други синдикални водачи акцентираха, че в исторически проект заплащането на учителите непрекъснато се утежнява от 2010 година насам и това се удостоверява от статистиката за набиране на учители и тяхното задържане на работните им места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР