Основни ремонти и осигуряване на нова апаратура в болници в

...
Основни ремонти и осигуряване на нова апаратура в болници в
Коментари Харесай

Ремонти и нова апаратура в столичните болници

Основни поправки и обезпечаване на нова инсталация в лечебни заведения в София е възнамерявала Столичната община, заяви шефът на здравната комисия в СОС доктор Веселин Милев.

В „ Шейново ” ще бъде ремонтирана цялата постройка и ще бъде платен уред „ Айнщайн ” за лапароскопска хирургия. В Първа АГ болница „ Света София ” ще ремонтират две родилни зали и отделението за хирургия на млечната жлеза. „ Във Втора градска болница обновяваме цялата физиотерапия. В Пета градска купуваме много инсталация. В Четвърта съвсем напълно обновяваме апаратурата за близо 400 000 лева ”, сподели Милев. За възобновяване на ДКЦ-та ще бъдат вложени 2,8 млн. лева

Милев заяви и, че 10 студенти учещи за медсестри в МУ София ще получават от бюджета на общината по 300 лева месечна стипендия. Да аплайват могат приключилите 1-ви курс с най-малко 4.50. Първите 10 по триумф ще получават парите 3 години, само че след завършването си 3 години ще би трябвало да работят в общински лечебни заведения.
Кметът на София Йорданка Фандъкова пък изрази убеденост, че това лято София ще има публични колела. Тя заяви и, че общината ще кандидатства за 15 хиляди евро от Европейска комисия, с които да разшири мрежата за безвъзмезден интернет на публични места.

„ Идеята е на българския еврокомисар Мария Габриел, която основава тази опция за всички общини в Европа, за приемане на ваучери за създаване на такава зона, където градът реши ”, изясни кметът. Тя съобщи, че в случай че София успее да завоюва, парите ще бъдат ориентирани към обезпечаването на безжичен интернет тук-там, които се посещават от най-вече хора като паркове, площади, пазари и градският транспрот.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР