Основни проблеми пред туристическия бизнес в Банско са нерешените въпроси

...
Основни проблеми пред туристическия бизнес в Банско са нерешените въпроси
Коментари Харесай

Бизнесът в Банско иска втори лифт и ликвидиране на сивия сектор

Основни проблеми пред туристическия бизнес в Банско са нерешените въпроси с създаване на втори кабинков въжен превоз, дефицита на квалифицирана работна ръка, проблемите със сивия бранш и облекчаването на визовия режим за туристи от Турция и други страни. Тези  проблеми бяха сложени за разискване на работна среща, проведена от Община Банско, взаимно с Министерство на туризма преди началото на дейния зимен туристически сезон.

В нея взеха присъединяване зам.-министър Ирена Георгиева, Мая Никовска - от дирекция „ Туристическа политика " на министерството, Мария Димова – шеф на област Благоевград, представители на държавни институции, контролни органи и локалния туристически бизнес.

При разкриване на срещата, кметът на община Банско Стойчо Баненски набеляза главните задания за постигането на сполучлив туристически сезон. Те са свързани с положителната съгласуваност и взаимоотношение сред бизнеса, държавните и локалните органи на ръководство и надзор, тъй че да се обезпечат спокойни, сигурни и безвредни условия, както за гостите на общината, по този начин и за работещите. Кметът се ангажира да бъде медиатор сред бизнеса и държавните институции за превъзмогване на спънки, които затрудняват ефикасната работа в най-натоварените месеци.

На срещата бяха изнесени статистически данни, които демонстрират положителните резултати в туристическия бизнес в община Банско през 2023 година Оптимистичните упования за новия сезон са за растеж от към 2%. За да бъде реализиран ще се работи за привличане на туристи от нови пазари от балканските страни и Централна и Западна Европа, съобщи зам.-министър Ирена Георгиева.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР