Основната задача на Якарино ще бъде да върне рекламодателите в

...
Основната задача на Якарино ще бъде да върне рекламодателите в
Коментари Харесай

Линда Якарино поема поста на главен изпълнителен директор на Twitter от Илън Мъск днес

Основната задача на Якарино ще бъде да върне рекламодателите в платформата и да усили приходите на компанията, която сега е на загуба

Емил Василев преди 8 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниКалин Карабойчев - 13:13 | 03.06.2023

„ Се таа брат “ е повода съдът да спре достъпа до Zamunda и Pirate Bay

IT НовиниСветлин Желев - 20:18 | 01.06.2023

Ще блокират торент уеб страницата Zamunda след решение на съда

ТелефониЕмил Василев - 16:47 | 01.06.2023

Ето кои смарт телефони Xiaomi и POCO няма да получават повече актуализации считано от през днешния ден

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Днес новият основен изпълнителен шеф на Twitter, Линда Якарино ще поеме управлението на обществената мрежа от Илън Мъск, което ще му разреши да се концентрира още веднъж върху Tesla и другите си компании. Бъдещият основен изпълнителен шеф ще притегли и помощник от предходната си работа, който ще се занимава с бизнес интервенциите в Twitter, оповестява Wall Street Journal.

След като предходната година Илън Мъск направи Twitter частна компания, идването на Якарино се чака да върне рекламодателите в платформата на обществената мрежа. Мъск се надяваше, че проектите му за генериране на доходи посредством абонаменти за Twitter Blue ще бъдат задоволителни, с цел да може компанията да излезе на облага, само че това не се случи.

Сега се оказва, че даже Мъск да желае да трансформира Twitter в X – приложение за всичко, където ролята на рекламодателите ще остане решаваща и компанията се нуждае от умел специалист, който да се оправи с техните претенции и терзания – нещо, което той не съумя да направи през последните 8 месеца отпред на компанията.

В предходната си работа в NBC Universal, Якарино е ръководител на отдел „ Глобална реклама и партньорства “, където следи работата на 2000 души и генерира доходи от реклама в размер на 100 милиарда $. Нейната работа включвала работа в екип с водещи марки като Apple, Snapchat, BuzzFeed, YouTube и други.

Якарино ще би трябвало да се оправи със сериозната загуба на личен състав в Twitter. След поглъщането на компанията от Мъск, 75 % от чиновниците са я напуснали непринудено или след уволняване. Много от тях са работили в областта на продажбите или партньорствата, където Twitter не съумява да се оправя добре през последните месеци.

Якарино също по този начин нае Джо Бенарох, изпълнителен вицепрезидент на NBC да работи дружно с нея в Twitter. Тя употребява Twitter, с цел да заяви това.

В NBC Бенарох управлява информационната тактика на отдела за реклама и партньорства, като рапортува непосредствено на Якрино. Официално ролята, която ще заеме Бенарох, не е оповестена, само че се счита, че ще се концентрира върху бизнес интервенциите, както се показва в отчет на Reuters.

Новото предопределение на Якарино като основен изпълнителен шеф на Twitter ще бъде белязано и от още оставки, защото ръководителят на отдела за доверие и сигурност Ела Ервин подаде оставка, а ръководителят на отдела за сигурност на марката и качество на рекламите Ей Джей Браун също реши да се откаже от позицията си, добавя Reuters.

Twitter след Мъск

Пристигането на Якарино ще бъде добре пристигнала смяна в Twitter, надалеч от бурния жанр на Мъск, който правеше промени по волност. Потребителите може би си спомнят добре по какъв начин виждаха постовете на Илън Мъск най-отгоре даже да не го следват и по какъв начин той се подиграваше на някогашните си чиновници в самата платформа на обществената мрежа.

Дали Мъск в действителност ще успее да се държи настрани от ежедневните действия на Twitter или ще продължи да прави известия за нови функционалности на платформата, следва да разберем. Но с нов основен изпълнителен шеф на горещия стол, дали Мъск ще може да „ отключи същинския капацитет “ на Twitter, както даде обещание по време на поглъщането е същинският въпрос.

Дали птицата най-сетне ще полети високо? Предстои да разберем.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР