„Основната задача на нашето правителство и основен приоритет е да

...
„Основната задача на нашето правителство и основен приоритет е да
Коментари Харесай

Министър Теменужка Петкова напомни основните задачи на кабинета

„ Основната задача на нашето държавно управление и главен приоритет е да осигурим такива условия за българския бизнес, че те да бъдат конкурентноспособни на интернационалните пазари. Това, което ние вършим в бранш "Енергетика " е ръководство да бранша, тъй че той да подсигурява гласност, бистрота. От 2015 година до този миг се направиха серия от промени в бранша “, съобщи Петкова.

Днес следва още веднъж среща с КЕВР и с целия енергиен отрасъл, с цел да се види има ли някакъв проблем, къде е генезисът му, напомни министърът.

Тази седмица започват и инспекции в трите електроразпределителни сдружения. Те ще продължат до 25 януари и касаят техническото положение на оборудванията и електромерите в страната. Целта е да се види дали фирмите доставят действителната услуга, за която потребителите заплащат.

"Пазарът на елетрическа сила в България е проведен в два сегмента. Единият е контролираният пазар, на който са битовите консуматори и дребния бизнес. Другият е свободният пазар, където е огромният бизнес, огромната промишленост, сътрудниците, които закупват своята електрическа сила от Българската самостоятелна електроенергийна борса ".

"Само за 2018 година производството на електрическа сила се е повишило с 2,6% по отношение на 2017 година ", осведоми Петкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР