Основната задача е да се постигне максималнa и равномернa осветеност

...
Основната задача е да се постигне максималнa и равномернa осветеност
Коментари Харесай

Тракийската куполна гробница се сдоби с уникална светлинно-звукова система

Основната задача е да се реализира максималнa и равномернa осветеност на вътрешността на гробницата, както и да се подчертава на обособени фрагменти от нейната архитектура

Внедряването на нова светлинно-звукова система в Тракийската куполна гробница има за цел да притегли вниманието на още повече гости към неповторимия по рода си архитектурен обект в Поморие. Дейностите по реализацията през днешния ден бяха инспектирани от кмета Иван Алексиев, заместник-кмета Янчо Илиев и шефа на Исторически музей Поморие доктор Антон Карабашев.

Основната задача е да се реализира максималнa и равномернa осветеност на вътрешността на гробницата, както и да се подчертава на обособени фрагменти от нейната архитектура. Лек музикален декор също ще способства за приятната конюнктура при посещаване на туристическия обект.

„ Това място е с невероятна звучност, която разрешава всеки тон да бъде отмерено разпределен в цялата зала без спомагателна техника и резултати. Това от своя страна прави гробницата подобаваща зала за провеждането на камерни концерти или различен тип събития за ценителите на архитектурната полезност. “, показа археологът Васил Мутафов, който живо се интересува от античното минало на Анхиало и е главен изпълнител на концепцията за осветлението на Тракийската гробница в Поморие.

Кметът Иван Алексиев увери, че сега Община Поморие води диалози с Европейската комисия, посредством която да се осъществя повсеместен план за цифровизация и модерно показване на aнтичната полезност на Поморие.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР