Основната вина за загубата на президентските избори е наша. Очевидно

...
Основната вина за загубата на президентските избори е наша. Очевидно
Коментари Харесай

Анастас Герджиков: Основната вина за загубата е наша, хората вече не вярват на никого

" Основната виновност за загубата на президентските избори е наша. Очевидно не сме достигнали до сърцето на всеки българин. Очевидно хората харесват това, което предлагаме, само че към този момент не имат вяра на никого и на обещания ".

Това съобщи в изборната нощ изгубилият изборите претендент проф . Анастас Герджиков .

Той изброи и няколко спомагателни спънки, довели до този резултат от вота. На първо място това е непрестанно повтаряното от противниците му подстрекателство, че той е обвързван с " дадени партии и дадени хора ".

Другият важен фактор по думите му са се оказали " репресиите " на силовото министерство. Герджиков уточни поредицата от конференции на вътрешния министър Бойко Рашков, който направи. Герджиков изясни, че внушенията за раздавани непозволено задатъци за студентски общежития са тотално неточни и сътрудниците му са предали стотици документи на Министерство на вътрешните работи, с цел да потвърдят, че университетът е безупречен.

Според Герджиков кандидатурата на него и на полк. Невяна Митева се е отразила благотворно на политическия жанр и държание на част от съперниците му, а новоизбраните партии в Народното събрание са тръгнали да работят за обединяването, което той оферираше.

Герджиков благодари на гласоподавателите, които са дали своят вот за него, и сподели, че техните гласове няма да останат напразни. " Вашият глас ще продължи да се чува ", сподели професорът.

Той изрази вяра, че за положителното на България ще се осъществен обещанията на Румен Радев и Илияна Йотова, а не неговите прогнози за заплахите пред демокрацията в България и надигащите се репресии.

" Ние одобряваме резултатите такива каквито са, само че това не значи, че няма да създадем разбори ", сподели Деница Сачева от ГЕРБ пред Нова тв.

Според нея е имало подозрения в метода, по който се организират изборите и това си е проличало от ниската интензивност.

Попитана дали ниският резултат на Герджиков не се се дължи и на това, че ГЕРБ не издигна партиен претендент, тя разгласи, че ректорът на СУ има доста положителни качества и счита, че решението да бъде подсилен е било вярно, тъй като е противовес на Румен Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР