Основната версия, по която работи полицията за пожара в дома

...
Основната версия, по която работи полицията за пожара в дома
Коментари Харесай

Умишлен палеж е основната версия за пожара в старческия дом във Варна

Основната версия, по която работи полицията за пожара в дома за възрастни хора във Варна, е тенденциозен палеж , заяви шефът на полицията в крайморския град старши комисар Атанас Михов.

Сигналът за случая, при който починаха четирима души , е подаден в 02:59 часа на 8 май. Пожарът е избухнал в една от стаите на приземния етаж в постройката.

Михов добави, че на камерите се вижда ясно по какъв начин обвиненият за палежа 53-годишен мъж влиза в стаята, където е настанен, вади от облеклата си леснозапалими предмети, слага ги на празно легло и ги възпламенява . След това реалокира към този момент горящи предмети и върху своето легло, след което напуща стаята.

Директорът на полицията добави, че жертвите в действителност са се задушили в съня си . Персоналът е схванал доста късно за зародилия пожар. В момента на експлоадирането на огъня в дома е имало две санитарки.

В рамките на досъдебното произвеждане ще бъде осъществена и инспекция дали домът има лиценз , добави Михов. По думите му ще бъде конкретизирано и дали притежателят би трябвало да носи отговорност, че са настанявани хора в тежко психическо положение дружно с други в една стая.  

На 53-годишния мъж е назначена психиатрична експертиза .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР