Основната версия остава боклук, довян от вятъра, който се е

...
Основната версия остава боклук, довян от вятъра, който се е
Коментари Харесай

Всички се питат кой предизвика огненото бедствие край Бургас тази вечер, вижте хипотезите

Основната версия остава отпадък, довян от вятъра, който се е възпламенил от жегата 

Жителите на кв. Банево и бургаското село Изворище два часа и половина се питат от кое място потегли огънят, който до този миг е погълнал над 600 дка сухи треви и шубраци.

С пламъците не престават да се борят 4 противопожарни автомобила, мобилизирани са и доброволци, както и машина на земеделската кооперация, която е разорала на няколко места – с превантивна цел, с цел да се предотврати опцията от разгръщане на пожара.

И локалната власт, и от пожарната подсигуряват, че няма заплаха за популацията. Пожарът е надалеч и от кв. Банево, и от село Изворище. В непосредственост няма и икономически постройки.

Никой обаче не може да си отговори по какъв начин и от кое място е тръгнала огнената буря. Малко преди 20 часа, когато пожарът към този момент е станал забележим е подаден сигнал на телефон 112, че гори хълма против някогашния танков батальон. Необичайното е, че там има единствено сухи треви, няма път, нито пък въобще някой върви в тази посока.

В светлата част на деня ще се направи подробен оглед.

Една от вероятните хипотези е вятърът да е отнесъл в тази посока елементарно запалими артикули като хартия, памук или найлон, които да са се възпламенили заради високите температури и да е тлеел часове преди да бъде видян. Другата е незаконно преминаващи да са провокирали пожара, а трета алтернатива – тенденциозен палеж с неразбираем претекст.

Добрата вест за жителите на кв. Банево и Изворище е, че до час, най-вече час и половина, огънят ще бъде сподавен.

ХРОНОЛОГИЯ:

19:52 часа - подаден е първият сигнал за пожар на хълма против някогашния танков батальон

20:13 часа - на мястото към този момент са два противопожарни автомобила, които локализиран огнената буря и стартират да се борят с бедствието

20:38 часа - изпратен е трети противопожарен автомобил. Предприети са дейности огънят да не тръгне към обитаемоте места

21:54 часа - в епицентъра на бедствието идва четвърта пожарна. На мястото към този момент са доброволци, както и машина на земеделската кооперация

22:30 часа - бедствието значително е овладяно. Ако не изникне изключителна обстановка до 30 минути огънят ще бъде потушен
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР