Основната цел на телевизионните компании е да изкарват пари. И

...
Основната цел на телевизионните компании е да изкарват пари. И
Коментари Харесай

Седемте най-скъпи сериала на всички времена

Основната цел на телевизионните компании е да изкарват пари. И както гласи остарялата (и не напълно вярна поговорка) – „ Трябва да харчиш, с цел да спечелиш “. Това важи в цялостна мощ за избрани студия, които подвигат бюджетите на продуктите си до рекордни небеса. В някои случаи тези решения се отплащат, само че в други – не напълно, написа Business Insider.

В идващите редове ще ви представим 7 от най-скъпите телевизионни сериали за последните 80 години.

Sense8 – Netflix

Цена: 9 млн. на епизод.

Лана и Лили Уашовски са известни със склонността си да харчат големи количества пари за своите планове. Speed Racer да вземем за пример струваше близо 120 млн. Sense8 – първият им опит за основаване на сериал - не прави изключение. Цената на продукцията скача до 9 млн. на епизод не поради голямото количество специфични резултати (с които да вземем за пример се отличаваше „ Матрицата “), а заради обстоятелството, че Sense8 е сниман съвсем напълно на 8 разнообразни точки от земното кълбо. Октонаративът може и да не се понрави на всеки, само че не можете да кажете, че сериалът не е хубав.

„ Рим “ – HBO / BBC

Цена: 10 млн. на епизод

Всеки, който е гледал този сериал, най-вероятно е останал с усещането, че не са пестени каквито и да е средства. Едва ли ще е пресилено да го назовем достоверното пресъздаване на античните римски времена на дребния екран. За страдание, обилните декори, майсторските костюми и големият актьорски състав се оказват прекомерно скъпи за HBO и BBC. „ Рим “ изкарва единствено два сезона.

„ Игра на тронове “ – HBO

Цена: 10 млн. на епизод

Един сериал, който няма потребност от показване. Актьорският състав в „ Игра на тронове “ е в действителност голям и макар че огромна част от героите умират непрекъснато, всеки идващ сезон става все по-епичен и величествен. Въпреки че седми и осми ще предложат по-малко епизоди, цената им се чака да е същата, колкото и на предходните сезони от по 10 епизода.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР