Основната цел на такова обвинение е да бъдат сплашени всички,

...
Основната цел на такова обвинение е да бъдат сплашени всички,
Коментари Харесай

Йончева за обвиненията срещу нея: Убедена съм, че е бандитска разправа на хора от ГЕРБ

" Основната цел на такова обвиняване е да бъдат сплашени всички, които решат, че могат да приказват за безобразията в тази страна - всеки, който реши, че може да даде публичност на грабежа, който се прави към този момент 10 години ", това разяснява представителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева в утринния блок на Нова ТВ. Тя напомни, че преди година е осъдила Борисов и ГЕРБ за клюка, по-късно от Българска социалистическа партия са посочили безобразията в строителство на оградата и са внесли сигнал до прокуратурата и ДАНС. Тя напомни още, че са били показани и всички безобразия в Хасково- импортиран е сигнал с съответни обстоятелства - отговор, по думите ѝ, още няма. " Започнахме да събираме документи по проблема " Барселона ", по-късно поискахме инспекция на автомагистралите ", добави Йончева. По мотив обвиняванията, Йончева разяснява: " Това са средства, отпуснати за закупване на техника и произвеждане на документални филми. Техниката е закупена по банков път със съответните фактури.

Нямам лична техника и в никакъв случай не съм имала - постоянно съм вземала чартърен. Като публицист, в никакъв случай не знаеш по кое време ще излезеш от такава обстановка, каквото беше в обсадения Алепо, по тази причина е добре да имаш лична техника и да бъдеш мобилен. По думите ѝ тези пари не са дадени като заплащане, а сдружението, което дава тези средства за техника и произвеждане на документални филми, би трябвало да има финансов и счетоводен надзор над тях. " Вие смятате ли, че някой ще тръгне да прави финансови измами, отивайки в Алепо, когато не знае дали въобще ще се върне от там? Аз мъчно открих оператор, който да пристигна. В Украйна също не бяха леки условия и също ни стреляха, до момента в който снимаме. Ще напомня, че влязох в черния лист на Порошенко с публицисти след този филм ", сподели Йончева. " Абсурдно е да се приказва за пране за пари, тъй като сметката е открита в българска банка. Плащани са налози в България. Цялата техниката, закупа от сдружението, е по банков път. Тази техника е налична, филмите също са налични и може да ги видите и в този момент ", разяснява Йончева. " Аз считам, че това даже не е политическа кавга. Сега съм уверена, че е бандитска кавга от избрани хора от ГЕРБ, тъй като свалянето на имунитета беше направено преди публично да желаяме инспекция на българските автомагистрали. Обвинението на прокуратурата пристигна във времето, когато Борисов сподели, че опозицията избива зъбите на ГЕРБ и би трябвало да бъдат взети ограничения ", добави тя.

По думите ѝ това обвиняване е повдигнато по сигнал на ГЕРБ, до момента в който те настояват, че нямат нищо общо с него. Тя загатна поименно депутати от ГЕРБ, свързани със сигнала против нея - Тома Биков, Антон Тодоров и Делян Добрев. " Разследванията по КТБ не престават 5 години. Договорите, които съм подписала с ТВ7 и с това сдружение са обществени. Защо никой до момента не е споделил, че има нещо неправилно? ", попита Йончева " Копурцията се трансформира в норма. Фактите, които се изнасят, се трансформират в медиен звук - вземат се ограничения от държавното управление, едвам се заглуши шумът, и по-късно всичко продължава още веднъж. Ние ще покажем обстоятелства, които ще покажат механизмът на превръщането на корупцията в норма ", съобщи Йончева във връзка идно откриване на нови корупционни практики околните дни. " Това следствие напълно дава отговор на информацията, която е дадена от Държавния департамент на Съединени американски щати за България. В последния отчет се приказва за корупция в огромните инфраструктурни планове и енергетиката ", заключи Йончева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР