Основната цел на протеста не е постигната, а кадровите рокади

...
Основната цел на протеста не е постигната, а кадровите рокади
Коментари Харесай

Протестите: Ден 15 – основната цел не е постигната, готвят нови блокади в София

Основната цел на митинга не е реализирана, а кадровите рокади са искрата, която ще взриви гражданското неодобрение – коментарът е на протестиращите в столицата жители, които за 15-та поредна вечер се събират в този миг в триъгълника на властта, с цел да насочат апели за оставката на държавното управление и на основния прокурор. 17 часа е началото на 15-ия подред антиправителствен митинг в София с искане на оставка на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Мястото на демонстрацията още веднъж е пред постройката на президентството. Все още хората са малко и са се събрали към фонтана. Обстановката в региона е спокойна. Има полицейско наличие.
Протестиращите са разочаровани от обстоятелството, че двуседмичните им демонстрации са довели до тези резултати – кадрови рокади. Те разясняват, че главната цел на митинга не е изпълнена – оставката на цялото държавно управление и основния прокурор. Хората са безапелационни, че ще не престават да показват недоволството си против ръководещите и се надяват, че ще запазят гражданската воля за същински промени в страната. 
Протестиращите остават твърди в решимостта си да смъкват държавното управление от власт и упорстват за спазването на правила, права и полезности. Младите хора на площада декларират, че няма да се уморят да стачкуват против " политическото надменност ".
" Първо са цялостни нелепости, второ – никой не утвърждава, това са смехории. Облякъл се Илия отново в тия. Това води до същото, до което докара пребиването на момчетата по време на митингите. Това кара тълпата да озверее, тъй като такива рокади са толкоз ниско равнище, че няма по какъв начин да заблудят протестиращите. Хората ясно го споделиха, само че очевидно не са ясно чути. Избори, мажоритарни, електронно гласоподаване – и Бойко довиждане. Това, което се случва в България, минава всевъзможни граници на здравия разсъдък, на търпимостта. Това е нещастието на това ръководство в действителност към този момент на този стадий ", разяснява един от протестиращите пред БНР.
" Време е да изхвърлим тия изречения от сорта на: Свикнали сме, по този начин стоят нещата в България ". Това сподели студентката Даяна, която е пред президентството, където се събират хора, с цел да се включат в 15-я ден на антиправителствения митинг в София, съобщи БГНЕС.
Павлина сподели, че е през днешния ден на митинга, тъй като би трябвало да има смяна. „ Промяна в правораздаването, смяна в морала, дори смяна и за това децата ми да останат тук, а не да заминат да учат някъде другаде ”, сподели дамата, пристигнала с най-малка от трите си дъщери.
„ Това дали те ще си подадат оставката към този момент не мога да кажа, само че уповавам се да схванат, че ще сме постоянно навънка, на улицата, когато вършат безобразия. Дали ще си ги изберат отново на идващите избори, това не мога да кажа, само че те би трябвало да знаят, че когато изберат идващия път и не престават да вършат същите неща, ние отново ще излизаме непрекъснато и ще ги тормозим до дъно ”, сподели Светослав, който идва за 11-ти ден на митинга. Той разяснява и новите оферти за министри. „ От интернет през днешния ден преглеждах забавни неща за тях, като предлагането за нов здравен министър. Всъщност се пробва да се направи някаква замяна, тъй като се предполагаше, че тези министри, които ги махнаха, са на Пеевски, в този момент оферират някакви други, от които отново излиза наяве, че отново са свързани с Пеевски. И точно това е повода да съм тук през днешния ден ”, сподели младият мъж. Той изясни, че се интересувал какви са новите министри, защото не са познати лица. „ И излязоха някакви информации, че надали не отново са хора на Пеевски, тъй че това е повода да съм тук отново още веднъж ”, сподели той
„ Мисля, че държавното управление в сегашната си форма има потребност от сериозна чистка от хората, които са забъркани в схеми, корупция, скандалчета, които станаха всекидневие ”, сподели Даяна, която е студентка и счита, че ремонтът на кабинета няма да тушира напрежението на улицата.
Протестиращите хвърлят семки и бонбони на антиправителствения протест пред постройката на Министерския съвет, предава БГНЕС. Според информация от уредниците, следва митингът да се раздели на 10 съществени лъча, които да блокират 10 съществени булеварда в столицата.
Вижте още:
Христо Иванов: Търсим някой в тази страна с " обикновен гръбнак ", който да проверява Иван Гешев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР