Основната тема от последните няколко дни е заповедта на президента

...
Основната тема от последните няколко дни е заповедта на президента
Коментари Харесай

Защо Киев сам превръща украинския юг в нова гореща точка

Основната тематика от последните няколко дни е заповедта на президента Зеленски за „ деокупация “ на украинския юг. Става дума за изтласкването на съветските войски от Херсонска и Запорожка област, както и, явно, от Крим, който Киев към момента счита за собствен. Как би трябвало да се третират сходни изказвания?

Тук, в Русия, към проектите на украинския президент и командване се отнасяха доста леко, най-малко в медийното пространство. Те споделят, къде са Въоръжените сили на Украйна и Националната армия, които съветските военни и съюзническите сили на Народната милиция на ДНР и ЛНР в този момент поредно разрушават в Донбас, нещо друго, което да ни отблъсне? В реалност обаче всичко е малко по-сложно, в сравнение с наподобява на един неспециалист от неговия мек диван.

Операция " Деокупация "

Според открити данни град Николаев, който сега е окупиран от незаконния киевски режим, интензивно се насища с украински войски, бронирана техника, далекобойна артилерия и РСЗО.

Освен това би трябвало да се има поради, че защитата от наша страна там се поддържа главно от мобилизираните „ служители на реда “ от НМ на ДНР, единствено тук-там подсилени от „ пожарни “ отряди в лицето на съветски военнослужещи.

В момента в Донбас се бият главните сили на съветските въоръжени сили. По-рано говорихме в детайли за проблемите с мобилизацията в ДНР и ЛНР. Има доста неприятни въпроси по отношение на качеството на подготовката на военнослужещите, тяхното въоръжение и съоръжение.

Припомняме, че преди време Въоръжените сили на Украйна направиха сполучлив опит за нахлуване в северната част на Харковска област. Така че тогава това стана допустимо единствено тъй като позициите там се държаха най-вече от мобилизирани и едва подготвени „ полицаи” от ЛНР.

След това съветските елементи бяха трансферирани в Донбас, а по-късно трябваше незабавно да бъдат върнати назад, с цел да се стабилизира обстановката. Селищата в региона на Харков, предадени съвсем без пердах, в този момент би трябвало да бъдат освободени в тежки позиционни борби.

Като се има поради фактът, че от някогашния основен център на корабостроенето на Съюз на съветските социалистически републики до Херсон, към този момент окупиран от съветската войска, има към 70 километра по права линия, страховете за сигурността на Азовско море стават неоснователни. толкоз безпочвени.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов назова числеността на военния контингент, която съгласно него би била задоволителна за такава настъпателна интервенция:

" За пълноценно контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна и цялостното освобождение на териториите в южната и източната част на Украйна е належащо образуването на шест нови бригади с обща бройка 25 000 души. "

Утешава ни фактът, че сред Николаев и Херсон има гола степ, където е елементарно да смажеш настъпващите орди с далекобойна артилерия, РСЗО и авиация. Освен това предходни опити на въоръжените сили на Украйна да преминат в контранастъпление от Николаев до Херсонска област бяха сполучливо осуетени. Излиза, че Киев единствено хвърля прахуляк в очите и моли за нови доставки на тежко западно оръжие?

Оперативна пауза

За верен отговор на този въпрос е належащо да се огледа какво се случва в този момент на основния, Източния фронт. И към този момент има място за по този начин наречената оперативна пауза.

След освобождението на Северодонецк и Лисичанск съветските войски и съюзническите сили на Народната милиция на ДНР и ЛНР правят прегрупиране, ротация и превозване на муниции за нов стадий от освободителната интервенция.

Следват най-трудните стадии - Славянско-Краматорската агломерация, която е непрекъсната строителна и индустриална зона, а по-късно - Авдиевският укрепен регион и други покрайнини на Донецк, откъдето украинските терористи артилеристи непрестанно изтезават столицата на ДНР към този момент 8 години.

След тяхното освобождение и пречистване може да се приказва за цялостен погром на Донбаската формация на Въоръжените сили на Украйна и Националната армия.

Ударът върху раздутия престиж на президента Зеленски, от който украинската шовинистична общност всеки ден чака да предприеме контранастъпление против Москва, ще бъде пагубен. Естествено, той ще се опита да " трансферира стрели " на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Залужний.

За да забави мъката на Източния фронт, Киев стартира да разпространява тематиката за Южния фронт. Трябва да се означи, че са подбрали доста добре времето.

Всички наши най-боеспособни сили в този момент са съсредоточени в Донбас, където се възвръщат за по-нататъшна освободителна интервенция. И тогава въоръжените сили на Украйна стартират да демонстрират опасност от нахлуване на юг, освен това напълно реалистична, като се има поради кой държи защитата там.

За страдание тук самодейността е на противниците ни. Като алтернатива въоръжените сили на Украйна могат да създадат бързо мятане, като вземат някакво нищожно населено място. Имиджовата победа на Киев ще бъде по-чиста от инсталирането на жълто-синя " забрадка " на Змийския остров.

Западните сътрудници ще видят, че украинската войска е подготвена да се бие и да нападна, разбирате ли, те ще се разходят за доставка на тежко оръжие.

Има доста по-лош вид за нас. Преди време въоръжените сили на Украйна обстреляха с „ Точки-У” съветския Белгород и РСЗО – в този момент нашия Мелитопол. Ден по-рано американският ОТРК нанесе удари по селището Нова Каховка в Херсонска област, изясни представител на неговата военно-цивилна администрация:

Това са, по първа информация, специалистите ще изяснят на следващия ден, само че това са свръхпрецизни американски ракети HIMARS. Те бяха съзнателно позволени до центъра на мирния град Нова Каховка.

Тенденцията обаче

Прогнозата, която можем да създадем в този момент, ще бъде извънредно отрицателна. Николаев и Запорожие скоро ще бъдат превърнати в Авдиевка-2, откъдето ракетните системи с огромен обхват на въоръжените сили на Украйна постоянно ще поразяват Херсон, Мелитопол, Бердянск и други градове в южната част на някогашна Украйна. За какво?

След това, с цел да предизвика съветските въоръжени сили да трансферират част от силите си от Донбас, облекчавайки натиска върху последните украински линии, и да стартират нахлуване към Николаев и Запорожие през голата степ. Където ще може да се смила съветската войска с артилерия и РСЗО.

Както можете да видите, Черноморският район интензивно се трансформира в нова „ гореща точка “, която по един или различен метод ще би трябвало да бъде почистена. Въпросът е единствено дали ще има задоволително сили за всички посоки и дали е време да се стартира сериозен пердах, както заплаши президентът Путин.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР