Основната прокуратура в Охрид е внесла в съда предложение за

...
Основната прокуратура в Охрид е внесла в съда предложение за
Коментари Харесай

Отнемат паспорта на втория заподозрян за побоя над Пендиков

Основната прокуратура в Охрид е внесла в съда предложение за лишаване на паспорта " на разположение от Битоля, против което е формирано наказателно произвеждане за нанасяне на тежка телесна щета ", заяви Българска телеграфна агенция.

От известието на прокуратурата в Охрид излиза наяве, че това е вторият обвинен за нанесения побой върху секретаря на съдружие " Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков, който беше разгласен за търсене.

" На 19 януари обвиненият, дружно с още едно лице, против което към този момент има формирано произвеждане и е импортиран обвинителен акт, от ненавист по национална и етническа принадлежност са нападнали жертвата, заявил се като българин, нанасяли са му удари с ръце и крайници по главата и тялото, и са му предизвикали тежки телесни повреди ", написа в известието на прокуратурата.

Като част от наложените ограничения от прокуратурата в Охрид са поискали обвиненият да се явява от време на време, на всеки 7 дни, " пред несъмнено длъжностно лице или способен държавен орган ", като категорично се прецизира, че и обвиненият и обвиненият за побоя над Пендиков настояват, че имат " единствено македонско поданство ".

От прокуратурата допълват, че сега се събират доказателства за инспекция на изказванията в сигнала против обвинения, като за задачата потърпевшият (Християн Пендиков) би трябвало да взе участие в процеса като очевидец.

" Вземайки поради това, Основна прокуратура Охрид ще се свърже с способените органи в Република България за даване на адреса на актуалното му местоживеене ", допълват от прокуратурата в Охрид.

След осъществения над Пендиков побой той беше превозен за лекуване в България, където му е обезпечено място за престояване след изписването му от ВМА.

Медиите в Северна Македония оповестяват, че делото за нанесения против секретаря на сдружението " Цар Борис Трети " в Охрид побой е планувано за 28 февруари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР