Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл.

...
Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл.
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл

Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл. Това разяснява пред публицисти освободения началник на Държавна организация „ Разузнаване “ (ДАР) Атанас Атанасов във връзка отстраняването му от поста.

" Успешната работа на службите против зловредното съветското въздействие е главната причина за промяната на управителния състав на службите ", добави той.

Атанасов увери, че от самото начало е спазвал закона и съобщи, че претекстовете за освобождението му не дават отговор на истината.

" Намираме се в една неповторима обстановка, в която действително президентските пълномощия се припокриват напълно с тези на персонално определения от него длъжностен кабинет, вследствие на което умерено можем да заявим, че има редица образци, в които даже Конституцията е нарушена. Президентските укази на процедура не подлежат на надзор, заради което аз не мога да потърся своите права във връзка с отстраняването ми ", разяснява Атанасов.

" Конституционният съд има тълкувателни решения, съгласно които в случай че се окаже, че един президентски декрет е циничен, това може да стане мотив за задвижване на процедура за импийчмънт. заради което приканвам депутатите от идващия парламент да го създадат ", добави той.

Явно, че използването на правото на отпуск се възприема като уронване на престижа. Причините за моя отпуск са надълбоко персонални и фамилни, изясни отстраненият шеф на разузнаването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР