Основната причина за километричните опашки на ГКПП Кулата е увеличеният

...
Основната причина за километричните опашки на ГКПП Кулата е увеличеният
Коментари Харесай

Гранична полиция за опашките на Кулата: Не спираме нарочно хората от море в Гърция

Основната причина за километричните опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " е увеличеният трафик по отношение на миналата година и това, че, хората не всеки път са приготвили нужните документи, съобщи шефът на " Гранична полиция " основен комисар Светлан Кичиков. По думите му потокът на леките коли и рейсовете се е нараснал с към 25 %.

" Трасетата са три, на които работим. Обработката на един автомобил лишава не повече от 30 секунди. Бави ни това, че хората не всеки път са си приготвили нужните документи за прекосяването през граничния пункт ", изясни Кичиков, който дойде на място представен от БГНЕС.

За последното денонощие през пункта са минали над 10 000 автомобила. Всеки може да сметне с каква скорост са тествани тези коли. Апелирам към тези, които пътуват с деца, а е единствено единият родител, да си носят копия на въпросните заявления, тъй като единствено за изтеклото денонощие 436 лица, пътуващи със своите деца, не са носили такова копие и се е налагало да вършим ние копия в " Гранична полиция ", акцентира Кчиков, който в неделя дойде на място и даде конференция.

Ние сме създали всичко допустимо, минали сме към стеснен режим на обработка на жители на Европейския съюз и не са съществени мненията на преминаващите, че преднамерено се бави придвижването, с цел да не вървят българите на гръцкото море, добави още Кичиков.

Причините за опашките по границата с Гърция са сложни, разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Ивайло Иванов пред БНР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР