Основната причина за инцидента с хеликоптера край Гърмен е почти

...
Основната причина за инцидента с хеликоптера край Гърмен е почти
Коментари Харесай

Гвоздейков : Пилотът е загинал заради нулева видимост

Основната причина за случая с хеликоптера край Гърмен е съвсем нулевата видимост и загубата на ориентировка от страна на водача. Това сподели в предаването „ Неделя 150 “ на БНР министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков. Към 7:30 часа е имало сериозна мъгла, добави той. 

Хеликоптерът от гражданската авиация, е пръскал против вредители. Той е изхвърчал от село Гърмен в петък заран. Хеликоптерът и тялото на починалия водач бяха открити в петък в бездна, дълбока към 50 метра, покрай село Гърмен.

По думите на Гвоздейков водачът е подхванал сериозен риск при излитането в тази обстановка и случаят е можел да бъде предотвратен. Цялата информация е ориентирана към това, че много рисково политане в такава конюнктура е подхванал водачът, сподели министърът. Той добави, че с цел да лети хеликоптер от този вид, са нужни положителни метеорологични условия, каквото не е имало в петък заран.

Министър Гвоздейков разяснява и изграждането на трети мост над река Дунав, за който на 20 септември държавните управления на България и на Румъния подадоха формуляра за предпроектно изследване и кандидатстване за финансиране от Европейската комисия (ЕК). По думите на министъра към 1,4 млн. евро ще бъде сумата, която би трябвало да заплати страната ни за трети мост на река Дунав.

Той съобщи, че самодейността за строителството е от двете страни. Ние аплайваме за 50 % финансиране от Европейска комисия, сподели той.

Според него планът ще бъде осъществен, тъй като геополитическата конюнктура в района е катализатор за това. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР