Основната причина за демографската криза в България - ниска раждаемост

...
Основната причина за демографската криза в България - ниска раждаемост
Коментари Харесай

Тревожно! 27% от българите биха емигрирали в чужбина

Основната причина за демографската рецесия в България - ниска раждаемост и ниски приходи. Това демонстрира проучване на " Тренд ", осъществено в интервала 5 - 11 септември.

27% от българите биха емигрирали в чужбина. 66% от интервюираните не биха емигрирали в чужбина. За над половината от тези, които биха емигрирали, главната причина би била по-добра опция за работа в чужбина. 12% показват предвидимост на приходите, 9% от интервюираните слагат преди всичко правила и правда за емиграция в чужбина.

7% показват емиграция в чужбина поради родственици и другари. Следват по-добри благоприятни условия за обучение и по-добра просвета.

Данните от изследването на " Тренд " сочат, че за 76% от интервюираните ниските приходи са главният фактор, заради който младежите отсрочват основаването на деца, а съгласно малко повече от 50% повода е неналичието на сигурност. Липсата на правила и правда е посочена като причина от малко над една четвърт от участниците в изследването.

Социалните промени и желанието за кариерно развиване се регистрират като фактор също от почти по една четвърт от респондентите.

Ниската раждаемост и ниските приходи са двете водещи аргументи за демографската рецесия, които българското общество показва - 25%. Сред по-съществените фактори за демографската рецесия се подрежда и миграцията - 15%, следвана от неналичието на сигурност - 11%, високата смъртност - 7%.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР