Основната потребителска кошница на българина вече е главно с вносни

...
Основната потребителска кошница на българина вече е главно с вносни
Коментари Харесай

ДПС: Основните храни са на път да станат бутикови за обикновения българин

Основната потребителска кошница на българина към този момент е основно с вносни артикул и. Цените на интернационалните пазари непрекъснато се качват, а у нас съществени храни може да станат бутикови за елементарните хора .

Това съобщи Джевдет Чакъров в декларация от името на ПГ на Движение за права и свободи . По думите му тя е предизвикана от неналичието на държавна политика за гарантиране на продоволствената сигурност на популацията.

" Повече от месец не се приема нашето искане за чуване на премиера Кирил Петков за рецесиите, предизвикани от ковид и войната в Украйна . Ние сме единствената страна, която няма проекти за тях. Това явно не е в дневния ред на ръководството ", подлагат на критика от Движение за права и свободи.

Чакъров посочи, че земеделските производители издъхват под високите цени на торове, препарати и първични материали. А животновъдите всеобщо затварят стопанствата си и дават животните за кръвопролитие.

" Площите с домати, краставици и пипер са намалели с пъти ", уточни още депутатът. " Пенсионерите и обществено слабите хора са оставени да мизерстват , у нас няма никакви ограничения за обезпечаване на продоволствието на популацията, за което има действителна опасност ", безапелационни са от придвижването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР