Основната ни задача беше да се разбие моделът ГЕРБ, след

...
Основната ни задача беше да се разбие моделът ГЕРБ, след
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Няма да подкрепим никакво правителство, предложено от ГЕРБ

" Основната ни задача беше да се разбие " моделът ГЕРБ ", след тези избори ГЕРБ повече не може да управялва и Борисов повече няма да е министър председател, само че това е единствено началото ". Това сподели по време на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Този модел е проникнал на всички места и ще се съпротивлява на смяната. Смятаме, че окончателното му премахване ще бъде дълъг развой. Позицията ни е ясна, ние ще сме срещу до този моделт до край. Няма да подкрепим никакво държавно управление, препоръчано от ГЕРБ - с или без Борисов, от специалисти или от политици ", съобщи Нинова.

" Народът ни подреди по този начин, че без Българска социалистическа партия бъдещите решения на Народно събрание не могат да се вземат. След здравната, икономическата и обществената рецесия, считаме, че влизаме и в политическа такава. Затова призоваваме всички с мъдрост да разсъждаваме ", уточни тя.

" Поставихем си цел да сме първа политическа мощ, не я постигнахме, дори отстъпихме второт място. За нас това е тежка загуба, само че апокалиптичните картини, които се чертаят за Българска социалистическа партия са пресилени. Били сме в такова положение и сме излизали от него, Отчитаме загубата, само че и гледаме напред. За нас аргументите са ясна ", сподели Нинова.

" Повечето жители гласоподаваха против всички партии т.е. възприети сме като част от статуквото, това е огромната ни неточност и виновност, не успяхме да потвърдим, че сме съпротива и опция ", съобщи тя.

Ковид рецесията повлия на нашия резултат, част от гласоподавателите ни не гласувата. Купеният избор бяха невиждани на тези избори. От нас се взеха гласове от Мая Манолова и Слави Трфионов. Вътре в партията имаше хора, които работеха за други партии, уточни Нинова.

Мисля, че бяхме поредни и с положителна акция. Благодаря на всички в партията за хубавата акция, добави тя.

" Току що, цялото Изпълнително бюро на Българска социалистическа партия подаде оставка. Свикваме присъствен Национален съвет за избор на ново бюро. Аз няма да подавм оставка, тъй като бях определена преди едвам 6 месеца с огромно болшинство. Може да се наложат предварителни избори. В Бюрото взехме решение, че в този миг неможем да оставим партията без ръководител и да влезем в проицедура на директен избор, която ще ни извади от политическия спор в страната ", съобщи водачът на левицата.

" Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ и Борисов под каквато и да е било форма. Нека се даде първият мандат на ГЕРБ, ще гласуваме срещу и когато пристигна втория мандат, ще вземем решение. Принципната ни позиция е анти-ГЕРБ коалиция ", сподели още един път Нинова.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1608603339338474
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР