Основната ни цел за пролетта е да продължим по същия

...
Основната ни цел за пролетта е да продължим по същия
Коментари Харесай

Пенев: Основната ни цел за пролетта е да продължим по същия начин

Основната ни цел за пролетта е да продължим по същия метод. Това съобщи старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев на конференцията си в Пресклуб България преди гостуването на първенеца Лудогорец в среща от 18-ия кръг на Първа лига. Двубоят на „ Хювефарма Арена “ в Разград е в неделя, 13 ноември, от 17:30 часа.

„ Очакваме да създадем добър мач, да играем добре и да има голове. Това не е малко. Играем добре, подобряваме нашата игра във всеки един мач. Побеждаваме, когато играем с човек по-малко. Чакаме положителни страсти. И преди съм го казвал, чакам от съдиите професионализъм и безпристрастност “, стартира той .
Любослав Пенев.
Пенев бе безапелационен, че не желае от съдиите нито да му оказват помощ, нито да му пречат . „ Не желая да ми оказват помощ, само че не желая и да ми пречат. Тази помощ не е добре за безусловно никой. Това е един от главните проблеми и той би трябвало да се реши един път вечно. Продължава доста години. Трябва да се откри решение и нещата да се подобрят. Трябва съдията да е неутрален, да бъде експерт. Когато един арбитър свири както би трябвало, аз си върша моите заключения къде сме се справили добре и къде сме създали неточности. Ние сме единственият тим в Европа за толкоз пай интервал, който е играл 5 мача с човек по-малко. Това е самобитен връх. Какво ще стане с Кашай. Изгоряха бушончета. Проблемът не е там, а на друго място. Проблемът е в шапката, която управлява целия развой. Нямам срещу безусловно никой. Не виждам безусловно никакви плюсове. Това е значим фактор, който въздейства върху мачовете и цялото състезание “.

„ Имаме дълга пейка, те също имат. Въпросът е по какъв начин ще изиграят картите си. Винаги, във всеки един мач, виждаме нещо позитивно. Няма да се отклоняваме от този курс. Излишно е да приказваме за Купата, не ми е на дневен ред. Има доста време. В нашия случай от началото на шампионата ни режат. Промяна в управлението се случва и във всяка една компания. Когато няма резултат, би трябвало да има смяна. Ако няма резултати, най-вероятно ще ме махнат. Това управление е от 15-20 години. Нищо персонално нямам. Играли сме с всички, познаваме се. Но като управление се изисква още нещо. Това е една дълга тематика “.

„ Не мисля Световното, мисля националните ни тимове. Ще го виждам с интерес, само че ме интересуват българските школи, по какъв начин ги упражняваме, къде играят нашите тимове. Има си селекционери, които преценят. Има си избрана численост. Интересно е, че няма футболисти от България на Световното. Нашето равнище не е високото. Ние сме на приблизително ниско равнище. Това е комплимент. В България не играят фигури, звезди. Няма по какъв начин. Нашето равнище не дава отговор на техните условия. Искат спретнат футбол, желаят правила. Говорейки за футбол, сме доста надалеч от този стандарт. България не е атрактивна дестинация, просто са атрактивни заплатите и някои вземат решение да дойдат в България “, сподели още наставникът на „ армейците “.

„ Няма дупка. Всеки тим губи точки. Ние желаеме да печелим точки. Нашето мислене не е ориентирано към проваляне. Ние сме оптимисти с готовност за победа. Ако са по-добри, надиграли са ни, честито, продължаваме към идващите мачове. Относно налагането на българските футболисти, съвсем всеки мач започваме с 5-6-7, приключваме в 5-6. Някои стартират с 2-3 и приключват с 1. Разчитам на българи, борят се за мястото. За мен всички са идентични. Всеки би трябвало да се бори за място в групата, в стартовия състав и въобще в тима “.

„ Основната ни цел за пролетта е да продължим по същия метод. Дълго време бяхме преди всичко. Знам, че други тимове бяха с мачове по-малко, само че това не ме интересува. Пътят е верен. Продължаваме. Не ни е безразлично дали печелим или губим. Учим всички да играят със самочувствие и на максимума на опциите си. Колективът е над всички “, приключи Пенев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР