„Основната ни отговорност е да преведем страната през този период

...
„Основната ни отговорност е да преведем страната през този период
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Трябва да премахнем недобрите практики от миналото

„ Основната ни отговорност е да преведем страната през този интервал на относителна политическа неустойчивост и да подсигуряваме, че значимите процеси се случват. Да подсигуряваме, че политическата неустойчивост не се трансформира в икономическа, която да повлияе на живота на хората. Затова всевъзможни проблеми и недобри практики от предишното, които могат да бъдат отстранени, са значими. Имаме задача да действаме честно и отговорно. Нашата поръчка е да върнем държавността “.

Това сподели пред БНР Атанас Пеканов, длъжностен заместител министър-председател по ръководство на европейските средства.

Той изрази неодобрение от равнището на упоритост на Плана за възобновяване и резистентност и уточни, че е заварил процеса в късна фаза.

„ Има много работа по настоящата версия на проекта. Работим 24/7, с цел да го спасим. Планът не извършва в задоволителна степен амбициозните цели на Европейската комисия. Но задачите на Европейска комисия би трябвало да бъдат напаснати към събитията в България и да не вредят на нито един район в страната. Няма да оставим европейските цели да бъдат по-силни от нашите национални... Целта ни е да създадем средствата да се употребяват по ефикасен механически метод “.

По думите му бъдещето е в науката и в нововъведенията и целите са в технологическото развиване и по-доброто му потребление.

„ Имам терзание поради инспекциите на плановете от предишното, само че и терзание на макроикономическо равнище. Имаме възприятието, че евросредствата не ни оказват помощ задоволително да наваскаме “, добави Пеканов в предаването „ Неделя 150 “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР