Основната ми грешка бе, че късно потърсих помощта на премиера

...
Основната ми грешка бе, че късно потърсих помощта на премиера
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: Министър Караниколов е бил подведен от лоши съветници за Емко

Основната ми неточност бе, че късно потърсих помощта на премиера Борисов по рецесията в " Емко ", съобщи в изявление за " Тази заран " притежателят на оръжейното дружество Емилиян Гебрев.

След два месеца периперии, сред които лишаване на лиценза и планове за одържавяване, предприятието най-сетне си върна и лиценза, и прекратените контракти. Това стана при започване на седмицата, откакто като медиатор в рецесията се намеси персонално министър председателят Борисов. „ Емко ” се ангажира да заплати на страната 6 млн. лева, а митингите на служащите бяха прекъснати.

Зад тези 6 милиона няма скрити сделки, те са за отплата на ВМЗ–Сопот, които са почнали някаква подготвителна работа по договорите, разгласи в изявлението притежателят на „ Емко ” Емилиян Гебрев. Той посочи, че сумата ще бъде преведена на държавната компания „ Кинтекс ”, а тя ще компенсира ВМЗ–Сопот.

Според Гебрев икономическият министър Емил Караниколов е бил измамен от неприятни съветници. Гебрев счита, че министърът е направил неточност, като се е впуснал в отбрана единствено на едната страна в бранша – държавната.

На въпроса непосредствен ли е с банкера Цветан Василев, той отговори: „ Какви връзки да имам, като се съдим с негови компании ”. Той също по този начин сподели, не в никакъв случай не се е виждал с Делян Пеевски. 

Емилиян Гебрев счита, че е притежател на „ Дунарит ”, само че изчаква да приключат делата към собствеността на компанията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР