Основната камера, разположена на гърба на C22 Pro, има резолюция

...
Основната камера, разположена на гърба на C22 Pro, има резолюция
Коментари Харесай

Nokia пусна ултраевтин смартфон - C12 Pro струва само $85


Основната камера, ситуирана на гърба на C22 Pro, има резолюция 8MP
(снимка: Nokia)

На пазара излиза смарт телефон Nokia на невиждано ниска цена от 85 $. Освен че е ултраевтин, моделът Nokia C12 Pro предлага и едно позабравено улеснение – сменяема батерия, което допуска дълъг експлоатационен живот на устройството.

Като се има поради цената, не би трябвало да очаквате доста от този смарт телефон. Nokia C22 Pro разполага с 2 GB RAM в базовата версия, само че се предлага и по-скъп вид с 3GB. Постоянната памет е 64 GB, от които 2 GB могат да се заделят за виртуална RAM.

Nokia C12 Pro има относително огромна батерия по актуалните стандарти – 4000 mAh, ситуирана под преносим заден похлупак. За да заредите C12 Pro, би трябвало да имате microUSB кабел в миг, когато множеството устройства към този момент употребяват USB-C. След това би трябвало да имате самообладание, тъй като в смарт телефона няма бързо зареждане – най-много 10 вата.

C22 Pro предлага нелош екран с диагонал 6,3 инча и резолюция 1600×720 пиксела
(снимка: Nokia)

Смартфонът е лишен от пълнофункционална операционна система Android, защото Гугъл не разрешава инсталирането ѝ на устройства с по-малко от 3GB RAM. Ще би трябвало да употребявате опростената версия Android 12 Go Edition, която в този случай ще получава актуализации и корекции за сигурност в продължение на две години.

Новият бюджетен смарт телефон Nokia стъпва на непретенциозен процесор Unisoc SC9863A1. Този чип дебютира преди повече от 4 години – през ноември 2018 година – и е създаден по античния 28-нм развой. Вътре в Unisoc SC9863A1 има осем ядра – по четири Cortex-A55 на 1,6 и 1,2 GHz, които общо реализират към 100 хиляди точки в бенчмарка AnTuTu.

Nokia C12 Pro има слот за microSD карта, поддръжка на dual SIM и 4G/LTE мрежи, както и две камери – 8MP на гърба и 5MP в прореза на капката на екрана, който е с диагонал 6,3 инча и резолюция 1600×720 пиксела или HD+, основана на IPS матрица.

C12 Pro се предлага в синьо-сиви, тъмносиви и светлозелени нюанси
(снимка: Nokia)

Скенер за пръстови отпечатъци и NFC модул не участват в смарт телефона, само че всичко това се изяснява с извънредно ниската му цена. Nokia C12 Pro се предлага в синьо-сиви, тъмносиви и светлозелени нюанси на пластмасовия корпус. Индия е първата страна, в която излиза C12 Pro.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР