Основната характеристика на 9-и септември е разделението. Проблемът не е,

...
Основната характеристика на 9-и септември е разделението. Проблемът не е,
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Проблемът е, че обществото ни още е разделено

Основната характерност на 9-и септември е разделянето. Проблемът не е, че обществото беше разграничено 45 години, а че обществото продължава да бъде разграничено и в този момент. Това сподели в предаването „ 120 минути ” по bTV президентът на България (1997-2002) Петър Стоянов.

„ Толкова години след рухването на комунизма, хората, които са продали душите си, с цел да служат на този комунизъм, не престават да ненавиждат всеки почтен и честен човек, тъй като в неговото лице се оглеждат като в огледало, виждат своето непочтеност. Това е диря, която ни преследва толкоз години. Тук намирам в психически проект моралното покваряване, с което комунизмът способства за днешната деморализацията на българското общество. Това е огромният проблем – смяната на манталитета ”.

Повечето от тях изкусно се нагласиха и се възползваха от днешната система.

Десният човек не е оня, който подвига лозунги и служи на личната си суетност, желаейки да бъде най-десния или единствения десен, сподели Петър Стоянов.

" Десният е оня, който се грижи са фамилията си, за градинката пред блока си, за личната си къща, който заплаща налозите си, който е честен към хората към него ".

Това, че младежите, които не са живели по времето на комунизма, бленуват за твърда ръка е обяснимо, сподели още Стоянов. Деветосептемврийската гражданска война промени радикално манталитета на българския народ, добави той.

Тези, които желаят мощна ръка и имат носталгия към предишното, имат носталгия поради баничката от 15 стотинки. Това са два свята – едните не харесват комунистическа България поради възприятието на нетърпимост.

Другите я харесват поради това, че баничката е била от 15 стотинки и са имали опция всяка година да вървят по 14 дни в Ахтопол в бунгала с външна тоалетна.

Става въпрос за два разнообразни мирогледа, за два разнообразни свята. Но светът на хората, които почитат своята независимост, своята деятелност, своята практичност, които желаят да работя свободно – тъкмо тези хора са моторът на стопанската система и на напредъка на всяка страна ", съобщи Петър Стоянов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР