Основната грижа при управление на затворите е свързана предимно с

...
Основната грижа при управление на затворите е свързана предимно с
Коментари Харесай

Експерт за убийството в бургаския затвор: Охранителната дейност не е само наблюдение

Основната грижа при ръководство на пандизите е обвързвана най-вече с осъществяването на поправки и усвояването на средства. Политиката върви към строги ограничения на икономии при защитата. Спестяването от заплати нарушава сигурността. Имахме сигнали за възходяща експанзия по отношение на чиновници и пандизчии от страна на други пандизчии. Това сподели Ясен Тодоров, ръководител на Синдиката на чиновниците в пандизите.

Според него чиновниците са извънредно демотивирани и не задоволително добре подготвени.

" Първоначалната подготовка не може да обезпечи нужния потенциал за работа на такова място. Охранителната активност не е единствено наблюдаване. Убийството в бургаския затвор е тежък случай, който демонстрира едва ръководство на системата за осъществяване на наказванията. Той нанася репутационни вреди на страната, защото сме в интервал на асимилиране на евросредства за създаване на нови затвори. Такива случаи уронват престижа на чиновниците ", разяснява Тодоров пред Нова.

По думите му се работи на 12-часови смени - дневни и нощни. " Почива се два дни, на някои места и по три - където има повече хора. На промяна може да са към 15-20 индивида на цялостен затвор, което е извънредно незадоволително. Графикът е построен по този начин, че се търси допустимо най-малкия ексклузивен труд, а не се регистрира нужното равнище на сигурност. Настояваме за промяна на ГД  " Изпълнение на наказванията ", както и за политика по приходите и предварителна защита на упражняването на вербална и физическа експанзия в пандизите ", съобщи Тодоров.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР