Основната част от мисията на Международната агенция за атомна енергия

...
Основната част от мисията на Международната агенция за атомна енергия
Коментари Харесай

Двама експерти от МААЕ остават за постоянно в Запорожката АЕЦ

Основната част от задачата на Международната организация за атомна сила (МААЕ) напусна Запорожката АЕЦ в Украйна. В централата са останали двама експерти, които ще бъдат там непрекъснато. Това заяви през днешния ден пред придружавалият делегацията съветски нуклеарен физик Ренат Карчаа.

Украинският държавен нуклеарен оператор " Енергоатом " удостовери, че в Запорожката АЕЦ са останали двама специалисти от МААЕ. Очаква се те да бъдат ситуирани там непрекъснато, обявиха от компанията, представени от Ройтерс. 

Експертите на МААЕ дойдоха в Запорожката АЕЦ на 1 септември. Те ще продължат да работят, защото има въпроси, които би трябвало да се обсъдят по-подробно, отбелязва ТАСС.

Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси сподели по-рано, че задачата е получила основни данни, а той възнамерява да показа отчета си за сигурността на следената от Русия украинска централа при започване на тази седмица. Гроси уточни, че на следващия ден ще рапортува и пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР