Основната брутна месечна заплата на шофьор ще бъде 1500 лева,

...
Основната брутна месечна заплата на шофьор ще бъде 1500 лева,
Коментари Харесай

Здравният министър: Най-лесно е да подам оставка. Шофьорите на линейки не са основният контингент в ЦСМП


Основната брутна месечна заплата на водач ще бъде 1500 лв., като междинното нарастване е с 258 лв.

Основният контингент в ЦСМП е лекарският екип, а не водачите на коли за спешна помощ. Един водач не може да оказва незабавна здравна помощ. Това съобщи министърът на опазването на здравето Христо Хинков на брифинг след митинга на медиците през днешния ден.

„ Медиците би трябвало да са добре стимулирани да лекува добре. Един водач не може да прави това. Разликата е малко над 300 лв. “. Той съобщи, че няма да подаде оставка – нещо, което стачкуващите желаеха.

„ Най-лесно се подават оставки. Проблемът е забатачен от години. Заплатите в тези браншове не са били обект на внимание от предходни управления. Знам, че номерът с прехърлянето на отговорността се изтърка “, съобщи Хинков. 

Сумите, препоръчани от профсъюз „ Защита “, нахвърлят предоставените 30 млн. лв. в допълнение от държания бюджет , уточни той.

Здравният министър разясни, че с 258 лева ще се усили заплатата на водачите на коли за спешна помощ. „ Основната им заплата става към 1550 лева Разликите сред доктор и водач е 300 лева Разговорите със Синдикат „ Защита ” завършиха ”, акцентира той.

Заместник- министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков сподели, че общата сума за нарастване на заплатите ще е 22 млн. от 1-ви август до края на годината. „ Лекар с две специалности ще взима 2 730 лева, това което се предлага е с 500 лева нарастване, имаме за здравни грижи нарастване с близо 400 лева Това е направено, с цел да няма диспропорционалност ”, разясни доктор Бойко Пенков. Той разясни, че нарастването с 22 на 100 ще бъде освен върху заплатата, само че и върху всички добавки. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР