Основна заплаха за сигурността в Европа и в световен мащаб

...
Основна заплаха за сигурността в Европа и в световен мащаб
Коментари Харесай

Ген. Запрянов: Чака ни нова Студена война, ако не бъде овладяна агресията на Русия

Основна опасност за сигурността в Европа и в международен мащаб през 2023 година продължава да бъде съветската експанзия в Украйна и това ще бъде в центъра на полемиките по време на започващата Мюнхенска конференция по сигурността. Това коментира бившият зам.-министър на защитата ген. Атанас Запрянов пред Bloomberg TV Bulgaria.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9404
" Сбъднаха се прогнозите на доста военни и политически специалисти, че войната няма да бъде къса, както Путин си я представяше, а ще бъде продължителна, с висока активност, доста кръвопролитна, като даже се трансформира като гнет над цивилното население в Украйна ", каза ген. Запрянов.

Той акцентира, че това към този момент е спор, който не се преценява с интернационалните правила, и придвижва въздействието си върху почтените цивилни украински жители.

" Ако не бъде овладяна експанзията на Русия, в случай че не бъде подкрепена Украйна да отбрани своята територия и международната общественост да покаже, че може с групови старания да ограничи подобен мощен властнически режим, какъвто е режимът на Путин в Русия, тогава ни чака нова Студена война, конкуренция във въоръжаването и нови войни в нови райони ", съобщи бившият зам.-министър на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР