Основна задача на всички политици и държавни институции е да

...
Основна задача на всички политици и държавни институции е да
Коментари Харесай

ДПС: Да решим проблема с липсата на диалог

Основна задача на всички политици и държавни институции е да решим казуса с неналичието на разговор навреме, с цел да можем да отговорим на провокациите, които стоят пред нас. Отговорността е за всички. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в послание по случай откриването на 48-ото Народно заседание.

" Много е елементарно да кажеш, че гласоподавателите са ти отредили място на съпротива, само че това е безконтролно, сподели той. Избирателите са ни избрали, с цел да представляваме техните ползи, да решаваме проблемите им, да се оправим с рецесиите ", съобщи още Карадайъ.

Той прикани да се седне на масата на договарянията. Политиката е на първо място отговорност, това е главният урок, който учим в Движение за права и свободи, акцентира Карадайъ.

" Ние от Движение за права и свободи сме почтени пред гласоподавателите си и пред цялото общество, подготвени сме на разговор в името на жителите. Доказали сме го във времето, потвърдили сме, че можем да мислим дълготрайно. Това е също изискване политиците да намират правилните решения и посредством компромисите, които са наложителни ", съобщи още Карадайъ.

По думите му разговорът е път към непоклатимост и сигурност. Карадайъ счита, че, в случай че политиците не си дадат сметка за нуждата от другарство между тях, те рискуват освен електоралната си тежест на последващи избори, само че и бъдещето на страната си. Той добави, че проблемите са подготвени, с цел да се губи време в лозунги. Лидерът на Движение за права и свободи прикани също за примирение и помиряване.

" Ако през днешния ден не бъдем задоволително виновни, на следващия ден може да е късно ", предизвести Карадайъ.

Правителство с ясно написана стратегия, с съответни периоди, с поддръжката на всички национално виновни партии, е път към триумфа, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

България би трябвало да продължи евроатлантическото си развиване и всички ние би трябвало да сме част от този развой, обърна се Карадайъ към депутатите от новия парламент.

Ние сме определени от народа и получихме ясно предписание от гласоподавателите – да създадем всичко допустимо за сформиране на постоянен кабинет с ясни цели, задания и проект за деяние, без реваншизъм и без опълчване, сподели още той.

В изявлението си Карадайъ уточни, че главен приоритет са българските жители и в името на това от Движение за права и свободи са подготвени на разговор с всички.

Лидерът на Движение за права и свободи открои и ролята на президента като обединител на нацията. Той уточни, че президентът би трябвало да организира съвещания с политическите сили.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР