Основна цел в мандата ми е да подобрим образованието в

...
Основна цел в мандата ми е да подобрим образованието в
Коментари Харесай

Варна ще задълбочава културния обмен с Япония

Основна цел в мандата ми е да подобрим образованието в града, тъй че младежите да остават във Варна и в България. Човешкият запас е най-важният. Културният продан сред нашите две страни би трябвало да се задълбочи. Това съобщи кметът Благомир Коцев по време на срещата сис японския посланикХисаши Мичигами.

Коцев добави, че с изключение на икономическите връзки, културата и спортът са резистентен път към положителните интернационалните връзки. Варненци са известни с любовта си към японските бойни спортове, даде образец кметът и акцентира, че Община Варна е отворена към задълбочаване на културния продан с Япония и би провела културни събития взаимно с Японското посолство.

Посланик Мичигами акцентира близостта сред двете страни в това, че разчитат на човешкия капитал за резистентен напредък за сметка на по-ограничените си естествени запаси. Той означи също хубостта на българската природа и десетилетията положителни връзки сред България и Япония. По думите му, бизнесът е единствено един детайл от двустранните връзки, в които са изключително значими и сфери като просвета, просвета, туризъм и университетския продан. Според него, България може да направи повече за своята известност в Азия изключително в аспекта на културните връзки.

Хисаши Мичигами заяви, че е във Варна по негова самодейност, с цел да означи отварянето на новия офис на българската компания Старгейт за ръководство на кораби-автомобиловози в подпомагане с японския конгломерат за морски превоз K-Line. Варна има съществени обичаи в морското дело. В града има съвременно Военноморско учебно заведение и сполучливи бизнеси, свързани с корабоплаването. Японските корабни оператори са надеждни сътрудници и работят извънредно професионално, акцентира по този мотив кметът Коцев.

На срещата участваха още заместник-кметовете Павел Попов и Диан Иванов. Кметът връчи на японския дипломат имитация на най-старото златно богатство в света, открито във Варненския халколитен некропол, както и книгите „ Златната античност на Варна “ и „ Варна – кръстопът на цивилизации “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР