Основна цел на това правителство е борбата с корупцията и

...
Основна цел на това правителство е борбата с корупцията и
Коментари Харесай

Бориславова: Кабинетът ще подпише меморандум за сътрудничество с Базелския институт

" Основна цел на това държавно управление е битката с корупцията и прекъсване на кражбите. С оглед на неработещата прокуратура и следващото отсрочване на решението за освобождение на основния прокурор, държавното управление ще подпише меморандум за съдействие с Базелския институт за положително ръководство в границите на днешния ден ".Това сподели на брифинг началникът на кабинета " Петков " Лена Бориславова.

Тя изясни, че Базелския институт е самостоятелна експертна организация, която е отдадена на работата за подсилване на ръководството, противопоставяне на корупцията и обвързваните с нея финансови закононарушения. 

Припомняме, че Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) отложи единомислещо разглеждането всъщност на основанията в предложенията за освобождение от служба на основния прокурор, направени от служебния министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов  и от сегашния министър Надежда Йорданова. Това се случи по предложение на представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев.

Очаквайте детайлности.



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР