Основна цел - групите на Шампионската лига. Програма минимум -

...
Основна цел - групите на Шампионската лига. Програма минимум -
Коментари Харесай

"Кръстоносците", които тръгват на поход към Разград

Основна цел - групите на Шампионската лига. Програма най-малко - същата фаза на " Лига Европа ". " Лудогорец " влиза в новия сезон с познатите упоритости, а към този момент знае името и на първия си противник - " Крусейдърс " от Северна Ирландия.

Отборът, който наподобява елементарно реализуем, е от Белфаст и семейства на стадион " Сийвю " с потенциал от 3 387 седящи места.

" Крусейдърс " е с богата история - основан е през 1898 година и чества своята 120-годишнина. Шампион на Северна Ирландия за предишния сезон и има общо 7 трофеи. Но в никакъв случай не е реализирал пробив в европейските клубни шампионати.

Участвал е 17 пъти на континенталната сцена, само че единствено в два случая е успявал да в профил своя противник - литовците от " Екранас " през сезон 2014/15 (3:1 и 2:1) и естонците от " Левандия " година по-късно (1:1 и 0:0, гол на непознат терен).

Сезон 2015/16 е и най-успешният за клуба. Тогава " Крусейдърс " означават своята най-голяма победа в Европа - против албанския първенец " Шкендербеу " с 3:2 на " Сийвю ".

Отборът ще играе в евротурнирите за осми следващ сезон.

В сегашния състав ядрото от играчи са от Северна Ирландия, като чужденците са трима. 43-годишният датски пазач Браян Йенсен приключи кариерата си, а халфът Джони Бонър от Ейре е главен дирек в средата на терена. Безспорно най-любопитното име в редиците на " Крусейдърс " е испанският нападател Микел Суарес, който обаче рядко е измежду 11-те на терена.

Най-опасните играчи на противника на " Лудогорец " са двете крила, които са и голмайсторите на тима. Гавин Уайт е изиграл 32 мача отдясно в приключилото към този момент локално състезание, разписвайки се в 21 случая и асистирайки за 7 попадения.

От лявата страна на офанзивата е другият коз на състава - Пол Хийтли, който от 30 срещи е вкарал 18 гола и е направил 12 асистенции.

В северноирландския хайлайф " Крусейдърс " завоюва мъчно купата, като приключиха с 82 точки - на две пред преследвача " Колерайн ".

Сблъсъците сред тимове от България и Северна Ирландия са напълно в интерес на родните клубове - 5-0. ЦСКА отстранява противниците си в 4 случая, а " Литекс " - един път. Головата разлика също е напълно в интерес на българските тимове - 24:5.

Любопитен факт е, че и " Славия " може да се изправи против клуб от Северна Ирландия. " Стярнан " е една от петте варианти за противник на " белите ".

Разградчани ще бъдат домакини в първия мач на 10 или 11 юли. Реваншът ще бъде в Белфаст на 17 или 18 юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР